Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напредњачки посланик из Ниша "прозива" своју локалну власт - незадовољство функцијом или борба за демократију?!

rssBookmark and Share

Ниш 18.05.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

До "јуче", до прошлих избора, перјаница СНС-а и заменик градоначелника Ниша, проф. др Милош Банђур како сам за себе каже "изворни напредњак", у последње време својим "демократским" јавним наступима не дели мишљење својих партијских колега и често критикује извршну власт у Нишу.

Фото. Фејсбук М.Б.
Фото. Фејсбук М.Б.

На даншњој седници СГ Ниша, републички посланик и одборник Српске напредне странке у Нишу Милош Банђур, рекао је, да је "изненађен" предлозима своје Одборничке групе, јер како је истакао, она није била упозната са данашњим предлозима и да се са њима упознала тек сада када је видела скупштински материјал.

По њему, све тачке су могле да се одраде у редовном поступку и да није било неопходно сазивати хитну седницу Скупштине града Ниша.

Аутор текста пита,... како то да прозвани одборник није био упућен у дневни ред, а медијски посленици јесу, и то објавом од 17. маја 2021. године на званичном сајту Скупштине Града Ниша?!

Банђур..

"У предлогу Градског већа, а ни у предлогу Комисије за именовање Скупштине града Ниша није јасно наведено које ће штете бити начињене уколико се хитна седница не одржи. Такође сам замерио да је Градско веће 14. маја донело ову Одлуку, имали су времена да нас интерно обавесте како би смо планирали своје обавезе. Они су то урадили јуче ујутру у 8 сати за данашњу седницу у 9, што је у најмању руку некоректно. То сматрам једном врстом исказивања бахтости и дисциплиновања одборника Скупштине града. Већ годину дана стичем утисак да неко нама покушава да каже да нисмо битни и да покушава да нам покаже где нам је место„, рекао је Банђур и додао: „право је свакога да каже оно што мисли или да ћути. Понекада људи гледају шта им се више исплати, али мислим да је крајње време да се извршна власт у граду уозбиљи и да нас не доводи пред свршен чин. Одборници нису дугме и да нас неко активира када пожели.“

"Буђење" Банђура

Банђур, познат у Нишу као "искрени" активиста, љубитељ руске културе, али и као незадовољан члан и функционер Српске напредне странке, у очекивању "доделе" јаче функције са утицајем пре свега на локалу, често је склон критици извршне власти на локалу.

Познаваоци прилика у Нишу, кажу да је Банђур иако скупштински активан, незадовољан својим посланичким местом у републичком парламенту, јер је тако према њима "изгубио сферу утицаја на локалу".

Такође незванично сазнајемо, да је изразио жељу да буде директор Научно технолошког парка у Нишу, и руководилац Академије техничко-васпитачких струковних студија – Одсек Ниш, као и да се "нада" месту директора "Поште Србије" у Нишу.

Према тим истим изворима, није тајна да је он "претендовао" на неко од места директора јавних предузећа у највећем граду на Нишави, али и на политичку функцију првог човека, повереника најбројније странке на локалу. Управо оставком Звездана Миловановића, то место се можда и отвара за више актера.

Материјално, не би требало да буде незадовољан. 

Наиме, према званичним подацима са сајта Агенције за борбу против корупције, износ његових месечних примања премашује 200 хиљада динара.

Будућност

Остаје да видимо како ће се ситуација одвијати, наравно све завси од процене политички искусних патрона из Београда, и да ће ће Милош Банђур као изворни напредњак и искусни политичар добити своје "заслужено" место.

 


#   Ниш   СНС   Милош Банђур   политика   Скупштина града Ниша
@sns_srbija @Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима