Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naprednjački poslanik iz Niša "proziva" svoju lokalnu vlast - nezadovoljstvo funkcijom ili borba za demokratiju?!

rssBookmark and Share

Niš 18.05.2021. Z.S. Južna Srbija Info

Do "juče", do prošlih izbora, perjanica SNS-a i zamenik gradonačelnika Niša, prof. dr Miloš Banđur kako sam za sebe kaže "izvorni naprednjak", u poslednje vreme svojim "demokratskim" javnim nastupima ne deli mišljenje svojih partijskih kolega i često kritikuje izvršnu vlast u Nišu.

Foto. Fejsbuk M.B.
Foto. Fejsbuk M.B.

Na danšnjoj sednici SG Niša, republički poslanik i odbornik Srpske napredne stranke u Nišu Miloš Banđur, rekao je, da je "iznenađen" predlozima svoje Odborničke grupe, jer kako je istakao, ona nije bila upoznata sa današnjim predlozima i da se sa njima upoznala tek sada kada je videla skupštinski materijal.

Po njemu, sve tačke su mogle da se odrade u redovnom postupku i da nije bilo neophodno sazivati hitnu sednicu Skupštine grada Niša.

Autor teksta pita,... kako to da prozvani odbornik nije bio upućen u dnevni red, a medijski poslenici jesu, i to objavom od 17. maja 2021. godine na zvaničnom sajtu Skupštine Grada Niša?!

Banđur..

"U predlogu Gradskog veća, a ni u predlogu Komisije za imenovanje Skupštine grada Niša nije jasno navedeno koje će štete biti načinjene ukoliko se hitna sednica ne održi. Takođe sam zamerio da je Gradsko veće 14. maja donelo ovu Odluku, imali su vremena da nas interno obaveste kako bi smo planirali svoje obaveze. Oni su to uradili juče ujutru u 8 sati za današnju sednicu u 9, što je u najmanju ruku nekorektno. To smatram jednom vrstom iskazivanja bahtosti i disciplinovanja odbornika Skupštine grada. Već godinu dana stičem utisak da neko nama pokušava da kaže da nismo bitni i da pokušava da nam pokaže gde nam je mesto„, rekao je Banđur i dodao: „pravo je svakoga da kaže ono što misli ili da ćuti. Ponekada ljudi gledaju šta im se više isplati, ali mislim da je krajnje vreme da se izvršna vlast u gradu uozbilji i da nas ne dovodi pred svršen čin. Odbornici nisu dugme i da nas neko aktivira kada poželi.“

"Buđenje" Banđura

Banđur, poznat u Nišu kao "iskreni" aktivista, ljubitelj ruske kulture, ali i kao nezadovoljan član i funkcioner Srpske napredne stranke, u očekivanju "dodele" jače funkcije sa uticajem pre svega na lokalu, često je sklon kritici izvršne vlasti na lokalu.

Poznavaoci prilika u Nišu, kažu da je Banđur iako skupštinski aktivan, nezadovoljan svojim poslaničkim mestom u republičkom parlamentu, jer je tako prema njima "izgubio sferu uticaja na lokalu".

Takođe nezvanično saznajemo, da je izrazio želju da bude direktor Naučno tehnološkog parka u Nišu, i rukovodilac Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Niš, kao i da se "nada" mestu direktora "Pošte Srbije" u Nišu.

Prema tim istim izvorima, nije tajna da je on "pretendovao" na neko od mesta direktora javnih preduzeća u najvećem gradu na Nišavi, ali i na političku funkciju prvog čoveka, poverenika najbrojnije stranke na lokalu. Upravo ostavkom Zvezdana Milovanovića, to mesto se možda i otvara za više aktera.

Materijalno, ne bi trebalo da bude nezadovoljan. 

Naime, prema zvaničnim podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, iznos njegovih mesečnih primanja premašuje 200 hiljada dinara.

Budućnost

Ostaje da vidimo kako će se situacija odvijati, naravno sve zavsi od procene politički iskusnih patrona iz Beograda, i da će će Miloš Banđur kao izvorni naprednjak i iskusni političar dobiti svoje "zasluženo" mesto.

 


#   Niš   SNS   Miloš Banđur   politika   Skupština grada Niša
@sns_srbija @Milos_Bandjur @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima