Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Није било кворума: Ухваћени у превари?

rssBookmark and Share

Ниш 02.06.2016. Јужна Србија Инфо

Ситуација у граду је таква да све функционише по принципу "буди наш, па ради шта знаш". Врхунац бахатости ове локалне власти је гласање на последњој Скупштини, каже Бранислав Јовановић.

Није било кворума: Ухваћени у превари?

"То је црвена линија преко које нећемо прећи. Обавестили смо Тужилаштво и Градоначелника да нешто предузму, а обавестићемо и Управни суд. Имамо доказе, снимак на коме се види да у сали није био 31 одборник, колико је потребно за скупштинску већину већ 29 одборника. Ниш није провинција већ универзитетски град који не сме да дозволи да се деси афера "Бодрум" која се некада десила у Републичкој Скупштини, овакав фалсификат и најпримитивнија злоупотреба," каже Бранислав Јовановић, председник нишког одбора Народног покрета Србије.

Он сматра да  да су нелегално изабрани вршиоци дужности директора у ЈКП "Горица" и ЈКП Градска Топлана и да људи који су изабрани на овакав начин не могу да гасе "пожар" у тим јавно комуналним предузећима, јер је тамо најгора ситуација. 

"Та предузећа су на "коленима". Без помоћи Града нема опстанка Топлане, рече нови директор", подсећа Јовановић.

Када су градски функционери у питању, Јовановић каже да немо ћуте што је и нормално, јер и сами знамо, како тврди, да је њих деветнаесторо инкасирало 15.000.000 динара више него што им припада по закону на име зараде плата.

"Одакле им морално право да некоме држе придике кад су оштетили градски буџет за толику суму новца. Ми смо и о томе обавестили Тужилаштво јер немамо начин како да им станемо на пут", објашњава Јовановић.

Он подсећа и на изборни процес где је, како истиче, било много нерегуларности.

"И сами знате да је било великих пропуста, да не кажем криминала, код спровођења изборног процеса у нашем граду. Нишлије су излазиле да гласају пет пута, јер је било највише нерегуларности, свуда је било вишка листића, а чак на двадесет бирачких места су поновљени избори. Трећина поновљених избора на републичком нивоу се десила баш у Нишу, а у целој општини Медијана је поновљено гласање. И после таквих избора имали смо награду за чланове изборне комисије, не знамо ни по ком критеријуму, ни од кога, али представници у  изборној комисији и радним телима у нашем граду су рекордери у Србији по наградама које су добили за свој рад", каже први човек нишког НПС-а и додаје:

"Док са једне стране говоримо о штедњи, спавању у касарни, о јеловнику чланова владе, иначе јешће војнички пасуљ док буду боравили у нашем граду, а све у циљу штедње што је оправдано, ако је штедња у питању, а не демагогија. Са друге стране видимо да се чланови изборне комисије разбацују енормним примањима из републичке и градске касе."

Јовановић на крају каже да гласање у Скупштини није масло онога ко броји одборнике већ оног ко му је налогодавац и подстрекач и да су директни преноси седница Скупштине Града добри јер народ само тако може да види и чује са ким има посла. 

 

 

 


#   Ниш   Бранислав Јовановић   Скупштина града Ниша   НПС Народни покрет Србије   кворум   Управни суд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима