Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nije bilo kvoruma: Uhvaćeni u prevari?

rssBookmark and Share

Niš 02.06.2016. Južna Srbija Info

Situacija u gradu je takva da sve funkcioniše po principu "budi naš, pa radi šta znaš". Vrhunac bahatosti ove lokalne vlasti je glasanje na poslednjoj Skupštini, kaže Branislav Jovanović.

Nije bilo kvoruma: Uhvaćeni u prevari?

"To je crvena linija preko koje nećemo preći. Obavestili smo Tužilaštvo i Gradonačelnika da nešto preduzmu, a obavestićemo i Upravni sud. Imamo dokaze, snimak na kome se vidi da u sali nije bio 31 odbornik, koliko je potrebno za skupštinsku većinu već 29 odbornika. Niš nije provincija već univerzitetski grad koji ne sme da dozvoli da se desi afera "Bodrum" koja se nekada desila u Republičkoj Skupštini, ovakav falsifikat i najprimitivnija zloupotreba," kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

On smatra da  da su nelegalno izabrani vršioci dužnosti direktora u JKP "Gorica" i JKP Gradska Toplana i da ljudi koji su izabrani na ovakav način ne mogu da gase "požar" u tim javno komunalnim preduzećima, jer je tamo najgora situacija. 

"Ta preduzeća su na "kolenima". Bez pomoći Grada nema opstanka Toplane, reče novi direktor", podseća Jovanović.

Kada su gradski funkcioneri u pitanju, Jovanović kaže da nemo ćute što je i normalno, jer i sami znamo, kako tvrdi, da je njih devetnaestoro inkasiralo 15.000.000 dinara više nego što im pripada po zakonu na ime zarade plata.

"Odakle im moralno pravo da nekome drže pridike kad su oštetili gradski budžet za toliku sumu novca. Mi smo i o tome obavestili Tužilaštvo jer nemamo način kako da im stanemo na put", objašnjava Jovanović.

On podseća i na izborni proces gde je, kako ističe, bilo mnogo neregularnosti.

"I sami znate da je bilo velikih propusta, da ne kažem kriminala, kod sprovođenja izbornog procesa u našem gradu. Nišlije su izlazile da glasaju pet puta, jer je bilo najviše neregularnosti, svuda je bilo viška listića, a čak na dvadeset biračkih mesta su ponovljeni izbori. Trećina ponovljenih izbora na republičkom nivou se desila baš u Nišu, a u celoj opštini Medijana je ponovljeno glasanje. I posle takvih izbora imali smo nagradu za članove izborne komisije, ne znamo ni po kom kriterijumu, ni od koga, ali predstavnici u  izbornoj komisiji i radnim telima u našem gradu su rekorderi u Srbiji po nagradama koje su dobili za svoj rad", kaže prvi čovek niškog NPS-a i dodaje:

"Dok sa jedne strane govorimo o štednji, spavanju u kasarni, o jelovniku članova vlade, inače ješće vojnički pasulj dok budu boravili u našem gradu, a sve u cilju štednje što je opravdano, ako je štednja u pitanju, a ne demagogija. Sa druge strane vidimo da se članovi izborne komisije razbacuju enormnim primanjima iz republičke i gradske kase."

Jovanović na kraju kaže da glasanje u Skupštini nije maslo onoga ko broji odbornike već onog ko mu je nalogodavac i podstrekač i da su direktni prenosi sednica Skupštine Grada dobri jer narod samo tako može da vidi i čuje sa kim ima posla. 

 

 

 


#   Niš   Branislav Jovanović   Skupština grada Niša   NPS Narodni pokret Srbije   kvorum   Upravni sud
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima