Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Николић: Или нас хоће у ЕУ, или неће

Bookmark and Share

03.01.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Са Вучићем о предлогу коначног решења за КиМ

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је о предлогу коначног решења за Косово и Метохију разговарао са премијером Александром Вучићем и да ће тај документ, пре него што оде у Владу, имати обострану сагласност и премијера и председника.

Николић: Или нас хоће у ЕУ, или неће

"Обојица ћемо бити сагласни са оним што шаљемо у Владу, иначе нема смисла да се у Влади појави било који материјал из Председништва са којим Александар Вучић не би био потпуно сагласан", рекао је Николић за Телевизију Прва.

Николић је казао да је, "ако је до тога да председник Србије изађе пред грађане Србије и каже им колико је тешко решење за Косово и Метохију, као што је председник Владе имао храбрости да изађе и каже колико је тешко решење за економску ситуацију у земљи, потпуно спреман да такав ризик преузме".

Он је истакао да је сигуран да би, ако би тај документ прихватили и Албанци, Србија постала члан ЕУ за његовог мандата.

Николић сматра да "то питање треба отворити одмах, па шта буде".

"Ако нас неће зато што нисмо признали независност Косова и Метохије, нека нам кажу", нагласио је српски председник.

Николић је рекао да не подржава сваки потез Владе, али да жели да помогне премијеру да се не осете сва искушења кроз која пролази његов кабинет.

"У начелу желим да помогнем Вучићу да ту владу проведе кроз сва искушења и да се у тој влади не осети да има министара који чине много тога на личној промоцији, чине грешке", казао је Николић и оценио да председник владе добро ради свој посао.


#   ЕУ   Томислав Николић   Александар Вучић   Косово и Метохија   статус   председник Србије
@predsednikrs @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима