Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић отворено данас у Нишу са колегом из Македоније

rssBookmark and Share

Македонија 25.08.2017. Јужна Србија Инфо

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да се безбедносна сазнања до којих је дошла Србија не односе на Владу Македоније, већ на безбедносни сектор, уз уплитање страног фактора.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Дачић је, на конференцији за новинаре одржаној након састанка са министром спољних послова Македоније Николом Димитровим, рекао да је састанак био конструктиван и отворен, и додао да је свом саговорнику пренео безбедносна сазнања српских контраобавештајних служби.

Наша сазнања су изазвала нашу реакцију да смо желели да избегнемо могућност да настане трајна штета у нашим односима у смислу да Србија буде оптужена за изазивање немира и за дестабилизацију Македоније, указао је он.

Први потпредседник Владе је нагласио да су Србија и Македонија пријатељске земље, да треба тако и да остане, уз напомену да је неопходно да се две земље сачувају од тога да буду колатерална штета глобалних међународних односа.

Дачић је поновио да се особље Амбасаде Србије вратило у Скопље, а да ће се амбасадор вратити 31. августа и одмах затражити пријем код председника Владе Македоније Зорана Заева.

Димитров је истакао да у обавештајне активности, због којих је Србија повукла своје дипломате из Скопља на консултације, није била уплетена Влада Македоније.

Он је поручио да се залаже да регион иде напред, да се радују успеху Србије, и изразио уверење да се и Србија радује када Македонија има успех.


#   Ивица Дачић   криза   Македонија   Министарство спољних послова   Никола Димитров   дипломатија
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима