Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić otvoreno danas u Nišu sa kolegom iz Makedonije

rssBookmark and Share

Makedonija 25.08.2017. Južna Srbija Info

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se bezbednosna saznanja do kojih je došla Srbija ne odnose na Vladu Makedonije, već na bezbednosni sektor, uz uplitanje stranog faktora.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Dačić je, na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Makedonije Nikolom Dimitrovim, rekao da je sastanak bio konstruktivan i otvoren, i dodao da je svom sagovorniku preneo bezbednosna saznanja srpskih kontraobaveštajnih službi.

Naša saznanja su izazvala našu reakciju da smo želeli da izbegnemo mogućnost da nastane trajna šteta u našim odnosima u smislu da Srbija bude optužena za izazivanje nemira i za destabilizaciju Makedonije, ukazao je on.

Prvi potpredsednik Vlade je naglasio da su Srbija i Makedonija prijateljske zemlje, da treba tako i da ostane, uz napomenu da je neophodno da se dve zemlje sačuvaju od toga da budu kolateralna šteta globalnih međunarodnih odnosa.

Dačić je ponovio da se osoblje Ambasade Srbije vratilo u Skoplje, a da će se ambasador vratiti 31. avgusta i odmah zatražiti prijem kod predsednika Vlade Makedonije Zorana Zaeva.

Dimitrov je istakao da u obaveštajne aktivnosti, zbog kojih je Srbija povukla svoje diplomate iz Skoplja na konsultacije, nije bila upletena Vlada Makedonije.

On je poručio da se zalaže da region ide napred, da se raduju uspehu Srbije, i izrazio uverenje da se i Srbija raduje kada Makedonija ima uspeh.


#   Ivica Dačić   kriza   Makedonija   Ministarstvo spoljnih poslova   Nikola Dimitrov   diplomatija
@DacicIvica @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima