Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки народњаци нуде решење против загађења

rssBookmark and Share

Ниш 19.12.2019. Јужна Србија Инфо

Народна странка оптужује напредњачки режим да својом некомпетентношћу угрожава животе грађана Ниша. Као и сваке године, напредњачку власт је изненадило драматично повећање загађења ваздуха које са собом доноси зима и сезона грејања, пише у делу саопштења те политичке организације.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење преносимо у целости...

Надлежни органи су тек током новембра формирали Радну групу која се озбиљно бави овим проблемом. Координатор ове групе је помоћник градоначелника Ниша Горан Милосављевић, који за себе каже да није стручан за ову област (?!).

Подсећамо да је Народна странка још јануара инсистирала на томе да струка треба “дати своје предлоге за дугорочно решење загађења у нашем граду.” Секретарка за заштиту животне средине Ивана Крстић каже да ће први задатак ове групе бити израда катастра локалних загађивача, који треба да покаже ко су највећи загађивачи. Подсећамо да је Народна странка још јануара захтевала да се “сачини катастар загађивача на основу кога ћемо имати прецизне локације и интензитет свих загађивача.” Крстићева каже да је циљ да све котларнице у скорије време буду пребачене са мазута и угља на гас. Ефекти ранијих активности али и све оно што буде урадила Радна група, могли би да се осете тек следеће зиме. То и јесте проблем. Подсећамо да је Народна странка још јануара инсистирала на томе да је то “посао који се мора завршити до почетка (ове) грејне сезоне.”

Све више грађана се искључује са ЈКП Топлана због превеликих рачуна за грејање и прелази на јефтиније изворе енергије који загађују животну средину. Народна странка инсиситира на субвенцијама којима би се грађанима омогућило јефтиније грејање преко ЈКП Топлана. Наравно, поменуте субвенције јесу велике, због чега је Народна странка предложила да се до потребних средстава дође смањењем субвенција приватних медија, рационализацијом или укидањем градских општина, укидањем Комуналне милиције, спречавањем непотребног поплочавања Трга краља Милана и сличним уштедама.

На жалост, због добро познате блокаде медија, нишка јавност није у довољној мери упозната са овим предлозима. Молимо напредњачки режим да се не игра са животима грађана Ниша и не одбацује корисне предлоге на основу тога што их је дала опозиција.

 

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   ваздух   загађење   Горан Милосављевић   Народна странка
@sns_srbija @StrankaNarodna @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима