Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški narodnjaci nude rešenje protiv zagađenja

rssBookmark and Share

Niš 19.12.2019. Južna Srbija Info

Narodna stranka optužuje naprednjački režim da svojom nekompetentnošću ugrožava živote građana Niša. Kao i svake godine, naprednjačku vlast je iznenadilo dramatično povećanje zagađenja vazduha koje sa sobom donosi zima i sezona grejanja, piše u delu saopštenja te političke organizacije.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Saopštenje prenosimo u celosti...

Nadležni organi su tek tokom novembra formirali Radnu grupu koja se ozbiljno bavi ovim problemom. Koordinator ove grupe je pomoćnik gradonačelnika Niša Goran Milosavljević, koji za sebe kaže da nije stručan za ovu oblast (?!).

Podsećamo da je Narodna stranka još januara insistirala na tome da struka treba “dati svoje predloge za dugoročno rešenje zagađenja u našem gradu.” Sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Krstić kaže da će prvi zadatak ove grupe biti izrada katastra lokalnih zagađivača, koji treba da pokaže ko su najveći zagađivači. Podsećamo da je Narodna stranka još januara zahtevala da se “sačini katastar zagađivača na osnovu koga ćemo imati precizne lokacije i intenzitet svih zagađivača.” Krstićeva kaže da je cilj da sve kotlarnice u skorije vreme budu prebačene sa mazuta i uglja na gas. Efekti ranijih aktivnosti ali i sve ono što bude uradila Radna grupa, mogli bi da se osete tek sledeće zime. To i jeste problem. Podsećamo da je Narodna stranka još januara insistirala na tome da je to “posao koji se mora završiti do početka (ove) grejne sezone.”

Sve više građana se isključuje sa JKP Toplana zbog prevelikih računa za grejanje i prelazi na jeftinije izvore energije koji zagađuju životnu sredinu. Narodna stranka insisitira na subvencijama kojima bi se građanima omogućilo jeftinije grejanje preko JKP Toplana. Naravno, pomenute subvencije jesu velike, zbog čega je Narodna stranka predložila da se do potrebnih sredstava dođe smanjenjem subvencija privatnih medija, racionalizacijom ili ukidanjem gradskih opština, ukidanjem Komunalne milicije, sprečavanjem nepotrebnog popločavanja Trga kralja Milana i sličnim uštedama.

Na žalost, zbog dobro poznate blokade medija, niška javnost nije u dovoljnoj meri upoznata sa ovim predlozima. Molimo naprednjački režim da se ne igra sa životima građana Niša i ne odbacuje korisne predloge na osnovu toga što ih je dala opozicija.

 

Komentara: 0


#   Niš   SNS   vazduh   zagađenje   Goran Milosavljević   Narodna stranka
@sns_srbija @StrankaNarodna @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima