Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови ДСС критукује однос локалне самоуправе према нишким спортским клубовима

rssBookmark and Share

Ниш 06.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Народна посланица Новог ДСС Слађана Милетић у саопштењу медијиа каже да је власт познате нишке клубови до руба пропасти. Она је напоменула да је врло разочарана небригом градске власти за спорт у Нишу, где многи реномирани клубови су пропали или су на ивици пропадања. Спорт у Нишу је пао на најниже могуће гране- оценила је народна посланица Новог ДСС Слађана Милетић.

Нови ДСС критукује однос локалне самоуправе према нишким спортским клубовима

Саопштење преносимо у целости..

“Градска власт мора да схвати да спорт има велики значај у развоју деце и младих. Деца и млади кроз спорт науче важност тимског рада, према светској организацији, деца узраста између 5 и 17 година, требало би да имају минимум сат времена дневно умерене или јаче физичке активности, чиме се смањује опасност од гојазности, срчаних проблема, рака, дијабетеса, високог крвног притиска, остеопорозе, депресије, анексиозности а повећава снага мишића и костију- истакла је Милетићева.

“Недопустиво је да за клубове који су били бренд Ниша као сто су Раднички, Цар Константин, Машинац, нема довољно пара, јер се ионако скроман буџет за спорске клубове преусмерио на приватне клубове.  Мотивација деце да се баве спортом са таквим односом је изгубљена.

Основи услов за спровођење активности из области спорта, физичког васпитања и рекреације је постојање довољног броја спортских објеката. Град Ниш још увек није завршио ни стадион Чаир, што само говори колика је небрига актуелне власти генерално за спорт- навела је Милетићева. 

"Позивам челнике Града да бар једном месечно својим присуством испоштују клубове који још увек опстају на спортској сцени својим ентузијазмом И да издвоје већа средства з буџета, како њихов опстанак не би био доведен у питање”- рекла је Милетићева.

Милетићева је навела као један од примера фудбалски клуб Цар Константин, који је како је казала добио ове године срамотних 280. 000 динара, сто је недовољно и за основне администативне таксе за клуб.

“Подсећам актуелну власт да је Цар Константин некада играо шеснаестину финала Купа Србије И да је један је од најстаријих фудбалских клубова у Нишу?-закључила је Милетићева.  


#   Ниш   локална самоуправа   спортски клубови   Нови ДСС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима