Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi DSS kritukuje odnos lokalne samouprave prema niškim sportskim klubovima

rssBookmark and Share

Niš 06.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Narodna poslanica Novog DSS Slađana Miletić u saopštenju medijia kaže da je vlast poznate niške klubovi do ruba propasti. Ona je napomenula da je vrlo razočarana nebrigom gradske vlasti za sport u Nišu, gde mnogi renomirani klubovi su propali ili su na ivici propadanja. Sport u Nišu je pao na najniže moguće grane- ocenila je narodna poslanica Novog DSS Slađana Miletić.

Novi DSS kritukuje odnos lokalne samouprave prema niškim sportskim klubovima

Saopštenje prenosimo u celosti..

“Gradska vlast mora da shvati da sport ima veliki značaj u razvoju dece i mladih. Deca i mladi kroz sport nauče važnost timskog rada, prema svetskoj organizaciji, deca uzrasta između 5 i 17 godina, trebalo bi da imaju minimum sat vremena dnevno umerene ili jače fizičke aktivnosti, čime se smanjuje opasnost od gojaznosti, srčanih problema, raka, dijabetesa, visokog krvnog pritiska, osteoporoze, depresije, aneksioznosti a povećava snaga mišića i kostiju- istakla je Miletićeva.

“Nedopustivo je da za klubove koji su bili brend Niša kao sto su Radnički, Car Konstantin, Mašinac, nema dovoljno para, jer se ionako skroman budžet za sporske klubove preusmerio na privatne klubove.  Motivacija dece da se bave sportom sa takvim odnosom je izgubljena.

Osnovi uslov za sprovođenje aktivnosti iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i rekreacije je postojanje dovoljnog broja sportskih objekata. Grad Niš još uvek nije završio ni stadion Čair, što samo govori kolika je nebriga aktuelne vlasti generalno za sport- navela je Miletićeva. 

"Pozivam čelnike Grada da bar jednom mesečno svojim prisustvom ispoštuju klubove koji još uvek opstaju na sportskoj sceni svojim entuzijazmom I da izdvoje veća sredstva z budžeta, kako njihov opstanak ne bi bio doveden u pitanje”- rekla je Miletićeva.

Miletićeva je navela kao jedan od primera fudbalski klub Car Konstantin, koji je kako je kazala dobio ove godine sramotnih 280. 000 dinara, sto je nedovoljno i za osnovne administativne takse za klub.

“Podsećam aktuelnu vlast da je Car Konstantin nekada igrao šesnaestinu finala Kupa Srbije I da je jedan je od najstarijih fudbalskih klubova u Nišu?-zaključila je Miletićeva.  


#   Niš   lokalna samouprava   sportski klubovi   Novi DSS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima