Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Премијерка Брнабић предложила Славицу Ђукић Дејановић за министараку просвете

Bookmark and Share

19.07.2023. РТС, Јужна Србија Инфо

Премијерка Ана Брнабић предложила је Скупштини Србије Славицу Ђукић Дејановић за министарку просвете и рекла како верује да ће она успешно и добро обављати ту дужност. Како постоји сагласност владајуће већине Славица Ђукић Дејановић. ће вероватно бити изабрана на ту функцију.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Брнабићева је пред посланицима прочитала биографију Славице Ђукић Дејановић и навела да је у седам мандата била посланица у Скупштини Србије, парламенту Савезне Републике Југославије и Државне заједнице Србије и Црне Горе, а да је у прелазној Влади Србије била министарка за бригу о породици. Од 2012. до 2014. године била је министарка здравља, а од августа 2016. до октобра 2020. обављала је дужност министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику.

Брнабићева је рекла и да је Славица Ђукић Дејановић била њена специјална саветница задужена за имплементацију Агенде УН за одрживи развој.

"Верујем да ће и сарадња са телима УН за Агенду одрживог развоја и сво њено раније искуство, али и искуство као редовног професора и шефа Катедре за психијатрију, као и место проректора за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу помоћи професорки докторки Славици Ђукић Дејановић да успешно и добро обавља функцију министра просвете“, рекла је Брнабићева.

Посланици Скупштине Србије разматрају више предлога закона и међународних споразума о зајмовима, међу којима су измене и допуне закона о планирању и изградњи, о озакоњењу објеката, као и о финансијској подршци породици са децом. Премијерка Ана Брнабић предложила Славицу Ђукић Дејановић за министарку просвете.


#   Ана Брнабић   Славица Ђукић Дејановић   Скупштина Србије   Министарство просвете
@anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима