Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Приоритет – отварање Куршумлијске бање

rssBookmark and Share

Куршумлија 11.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Отварање Куршумлијске бање и довођење страних инвеститора у општину чиме би се упослило око 1.000 људи – приоритети су нове локалне власти у Куршумлији, рекао је председник те општине Радољуб Видић.

Приоритет – отварање Куршумлијске бање

Отварање Куршумлијске бање је приоритет и чим се формира влада уложићемо све напоре како би бања што пре почела са радом, казао је Видић у интервјуу Танјугу, додајући да би то обезбедило пристојан живот свим грађанима Куршумлије.

Видић указује да су Пролом и Луковска бања пуне туриста и у зимском и у летњем периоду, док је некада веома позната Куршумлијска бања, која се налази уз саму администартивну линију Србије са Косовоми Метохијом, потпуно пуста.

Према речима првог човека општине Куршумлија, највећи проблем те општине је огромна незапосленост и сиромаштво које влада тим крајем.

Шумско индустријски комбинат ““Копаоник““ има планове за проширење производње што је од огромног значаја за општину Куршумлија, каже Видић који истиче да ће спречити даље одумирање града, јер у њему тренутно има више пензионера него запослених.

Видић је рекао да ће свим редовним ученицима средњих школа и студентима из породица чији је месечни приход мањи од републичког просека, обезбедити стипендије.

Председник општине Куршумлија наглашава да Ðавоља варош и неолитско насеље Плочник морају постати национални бренд, у чему се очекује и учешће државе.

Видић очекује да ће уређење града допринети већој посећености страних туриста, међу којима ће бити и потенцијалних инвеститора, што ће допринети и већој запослености становника те општине у туризму, док ће додатни приход остварати и угоститељи, трговци и мала привреда.

Он је за крај јула најавио почетак изградње савремене лабораторије у Дом здравља у Куршумлији.

Видић је казао да ће у изградњу те лабораторије, која ће бити опремљена по светским стандардима, бити уложено 70.000 евра и да ће то знатно побољшати лечење пацијената са подручија општине Куршумлија, али и смањити листу чекања на лабораторијске анализе.

„Лабораторија је дотрајала јер се у њу дуго није улагало, па пацијенти немају адекватне услуге, тако да ће ово бити од огромног значаја за све пацијенте“, рекао је Видић.


#   Куршумлија   Луковска Бања   Дом здравља   општина   Куршумлијска Бања   незапосленост   председник општине   лабораторијске анализе   национални бренд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима