Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење Градског одбора ДС у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 01.09.2016. Јужна Србија Инфо

Демократска странка организује непосредне изборе за председника и потпредседнике странке 24. септембра 2016. године. Тим поводом у редакције медија стигло је саопштење.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење преносимо у целости...

Право на кандидатуру имали су сви чланови Демократске странке који су платили чланарину и попунили ревизиони образац до 24. августа 2016. 

Председник Градског одбора ДС Ниш и члан председништва Демократске странке, обраћајући се будућем руководству странке, дао је следећи изјаву: 

“Од будућег руководства Демократске странке захтеваћу да се за једног од најактивнијих народних посланика из предходног сазива др ДушанаМилисављевића, по занимању специјалисте ОРЛ, нађе место у посланичком клубу ДС.

Др Душан Милисављевић се као посланик у предходном сазиву најмање бавио политичарењем, јер је сву енергију усмерио на помоћ болеснима и жртвама насиља.

Захваљујући њему усвојен је „Зојин закон“, који помаже деци оболелој од ретких генетичких болести, а иницијатор је и закона да се насилници у породици изместе из кућа. Такође, покренуо је иницијативу за повећање броја донора органа у Србији. У сарадњи са НУРДОРОМ покренуо је иницијативу да родитељи одсуствују с посла за време лечења њихове деце. Иницирао је измену правилника за лечење деце у иностанству по коме деца могу да иду на трансплатацију срца и плућа у иностранству. 

Његов рад је значајан за Ниш и југоисточнуСрбију, у прилог томе иде иницијатива да се Нишкој Бањи врате ваучери, тј.подстицај туризма. Поднео је стотине амандмана.

За такве људе мора бити места у посланичком клубу ДС. 

Очекујем да ново руководство ДС нађе начина да др Душану Милисављевићу омогући наставак оваквог вида борбе за грађане Србије.”

У Нишу, 01.09.2016.год.
Градски одбор ДС Ниш


#   Ниш   ДС   Душан Милисављевић   избори   Миодраг Станковић   Зојин закон   Градски одбор   унутарстраначки избори
@demokrate @dusanorldusan @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима