Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saopštenje Gradskog odbora DS u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 01.09.2016. Južna Srbija Info

Demokratska stranka organizuje neposredne izbore za predsednika i potpredsednike stranke 24. septembra 2016. godine. Tim povodom u redakcije medija stiglo je saopštenje.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Saopštenje prenosimo u celosti...

Pravo na kandidaturu imali su svi članovi Demokratske stranke koji su platili članarinu i popunili revizioni obrazac do 24. avgusta 2016. 

Predsednik Gradskog odbora DS Niš i član predsedništva Demokratske stranke, obraćajući se budućem rukovodstvu stranke, dao je sledeći izjavu: 

“Od budućeg rukovodstva Demokratske stranke zahtevaću da se za jednog od najaktivnijih narodnih poslanika iz predhodnog saziva dr DušanaMilisavljevića, po zanimanju specijaliste ORL, nađe mesto u poslaničkom klubu DS.

Dr Dušan Milisavljević se kao poslanik u predhodnom sazivu najmanje bavio političarenjem, jer je svu energiju usmerio na pomoć bolesnima i žrtvama nasilja.

Zahvaljujući njemu usvojen je „Zojin zakon“, koji pomaže deci oboleloj od retkih genetičkih bolesti, a inicijator je i zakona da se nasilnici u porodici izmeste iz kuća. Takođe, pokrenuo je inicijativu za povećanje broja donora organa u Srbiji. U saradnji sa NURDOROM pokrenuo je inicijativu da roditelji odsustvuju s posla za vreme lečenja njihove dece. Inicirao je izmenu pravilnika za lečenje dece u inostanstvu po kome deca mogu da idu na transplataciju srca i pluća u inostranstvu. 

Njegov rad je značajan za Niš i jugoistočnuSrbiju, u prilog tome ide inicijativa da se Niškoj Banji vrate vaučeri, tj.podsticaj turizma. Podneo je stotine amandmana.

Za takve ljude mora biti mesta u poslaničkom klubu DS. 

Očekujem da novo rukovodstvo DS nađe načina da dr Dušanu Milisavljeviću omogući nastavak ovakvog vida borbe za građane Srbije.”

U Nišu, 01.09.2016.god.
Gradski odbor DS Niš


#   Niš   DS   Dušan Milisavljević   izbori   Miodrag Stanković   Zojin zakon   Gradski odbor   unutarstranački izbori
@demokrate @dusanorldusan @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima