Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Funkcioneri DS u gradu na Nišavi masovno podnose ostavke

rssBookmark and Share

20.06.2014. Danas

Vršilac dužnosti predsednika niških demokrata Miodrag Stanković rekao je danas da neće povući predlog da predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora bude bivši član Srpske radikalne stranke Miloš Paunović uprkos tome što je nekoliko desetina članova DS podnelo ostavke na funkcije zbog protivljenja da kandidat bude bivši radikal.

Funkcioneri DS u gradu na Nišavi masovno podnose ostavke

- Iskreno, nisam razmišljao o povlačenju predloga, koji uzgred nije moj lični, već je istican na prethodnom Predsedništva DS u Nišu, a ja sam ga “tehnički” sproveo. Gradski odbor će se uskoro izjašnjavati da li prihvata Miloša Paunovića za “mandatara” za sastav IO, a ako stav bude negativan, ja ću predložiti novog kandidata. Lično ne mislim da to što je neko pripadao nekoj drugoj stranci treba da bude njegov hendikep, već da je važno šta i koliko je on doprineo našoj stranci- rekao je Stanković za Danas.

Oliver Paunović, dojučerašnji v.d. predsednika Opštinskog odbora DS u Paliluli, jednoj od pet gradskih opština u Nišu, rekao je za naš list da je više od 30 članova tog odbora podnelo ostavke na funkcije jer se ne slaže sa kandidaturom Miloša Paunovića i traži unutarstranačke izbore na svim nivoima u Nišu. Osim njega ostavke su podneli i potpredsednici ovog opštinskog odbora, kao i predsednici opštinskog IO i omladine DS.

- Politika DS u Nišu odavno ne postoji, a izborom novog rukovodstva gubimo i dostojanstvo. Našu stranku u Nišu uvek su vodili dostojanstveni ljudi, poput Dušana Milisavljevića, Dragoslava Ćirkovića, Miloša Simonovića, Gorana Ćirića, Vladimirav Domazeta ili Zorana Živkovića. Osim toga, smatramo da je nedopustivo da Gradski odbori i dva od pet opštinskih odbora u Nišu budu u v.d. statusu i imaju v.d. predsednike- rekao je on.

V.d. predsednika GO Stanković je kazao da će unutarstranački izbori na gradskom nivou biti raspisani u roku od šest meseci, a da bi trebalo da se organizuju i u opštinskim odborima koji su u v.d. stanju. On je rekao da je, izuzimajući ostavke u OO Palilula, stanje u stranci u Nišu stabilno i da je članstvo više ne napušta. Poslednji masovniji odlazak funkcionera i članova bilo je pre nekoliko meseci kada je formirana Tadićeva NDS, kazao je on.
 


#   DS   Dušan Milisavljević   Miodrag Stanković   Miloš Paunović   Oliver Paunović   Gradski odbor   unutarstranački izbori   Ana Živković
@demokrate @dusanorldusan @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima