Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скупштинска опозција тражи помоћ Града за адаптацију просторија "Удружења пензионера Рентгенова"

rssBookmark and Share

Ниш 14.05.2021. Јужна Србија Инфо

Ккао пише у саопштењу, Миодраг Станковић, одборник Скупштине Града Ниша посетио је "Удружење пензионера Рентгенова Ниш" које већ скоро 30 година користи просторије у Месној канцеларији „Мија Станимировић“, у ширем центру града и редовно плаћа закупнину. Њима је та могућност веома значајна, јер се ту састају, друже и квалитетно проводе своје слободно време.

Скупштинска опозција тражи помоћ Града за адаптацију просторија "Удружења пензионера Рентгенова"

Саопштење преносимо у целости..

"Просторије Месне канцеларије су у врло лошем стању, скоро да су руиниране. Па је стога потребно да Град хитно, преко надлежних служби санира постојеће стање и изведе све потребне радове на санацији зидова, подова, столарије, топловодне мреже и др. 

Месне канцеларије су имовина Града и грађани често своје потребе и послове завршавају у месним канцеларијама, које су најближе месту њиховог становања. 

Осим Месне канцеларије „Мија Станимировић“ и многе друге су у лошем стању, запуштене и неусловне за било какве активности. Поред запослених у Управи Града, месне канцеларије користе и многобројна удружења – шахисти, плесачи, пензионери, хуманитарне организације итд.

У ранијем периоду, до пре десет и више година, вршени су редовни обиласци месних канцеларија, записнички је констатовано где постоје проблеми и шта је све потребно поправити и заменити, али са том праксом се престало. Сада се само од избора до избора врши преглед стања месних канцеларија, јер се у њима налазе бирачка места. 

Град би требало да се домаћински понаша према својој имовини и да је одржава у стању које омогућава њено несметано коришћење. 

Захтевам да Град предузме све неопходне мере да се Месна канцеларија „Мија Станимировић“ адаптира и тиме омогући Удружењу пензионера "Рентгенова“ нормалне услове за функционисање- закључио је Станковић


#   Ниш   Миодраг Станковић   пензионери   Удружење пензионера   Коалиција Ниш мој град   Удружење пензионера Рентгенова
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима