Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић. Реконструкција Тврђавског моста траје већ седам месеци

rssBookmark and Share

Ниш 21.10.2020. Јужна Србија Инфо

Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша поднео је одборничку иницијативу којом тражи да се што пре заврше радови на реконструкцији Тврђавског моста.

Фото: архива
Фото: архива

Саопштење преносимо у целости..

Реконструкција траје већ пуних седам месеци, а која се никако не приводи крају, а да се мост под хитно осветли јер је потпуно небезбедан. 

„Са реконструкцијом Тврђавског моста почело се марта ове године. Вредност радова је 60 милиона динара. Било је речи да ће се радови завршити за 3 и по до 4 месеца, међутим са радовима се стало, ако је уопште озбиљнијих радова и било. Мост сада изгледа потпуно исто као и првих дана када је реконструкција почела, чак и горе. 

Мост у самом центру града, који пешаци најчешће користе, како би прешли на другу страну реке и дошли до Твђаве није проходан већ седам месеци. Уместо да је мост до сада ојачан и заштићен, радови стоје у месту. Стиче се утисак да се „увелико“ ради, али се завршетак радова не назире. Шта је у питању? Немар извођача радова, надзорног органа, финансијера...“ – изјавио је Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша. 

„Осим што је Трг Краља Милана, упркос нашој критици да је много новца предвиђено за поплочавање, остао ускраћен за зеленило, цвеће и дрвеће у свом централном делу, сада је и мост, који је требало да буде реконструисан и завршен, слика једне рушевине. 

Мост је изузетно фреквентан за пешаке, јер се преко њега иде на Велику пијацу и Главну аутобуску станицу. У стању каквом је сада, он је потпуно небезбедан, неосветљен и врло ризичан за наше суграђане, који ту пролазе. Мост је пун неравнина, металних и дрвених препрека, баријера, испуста, падова, набацаног шута. Шта ће бити у зимским месецима, када буде снега и поледице? Да ли неко размишља о томе? А обзиром на динамику „радова“ мост неће бити завршен ни до краја године, јер се грађевинска сезона ускоро завршава“ – рекао је Станковић.

„Ако нам за реконструкцију моста треба оволико времена, колико ће требати за много веће капиталне пројекте? Све у свему, Тврђавски мост постаће познат, не по величини, старости ни лепоти, већ по дужини реконструкције, којој нема краја!“ – закључио је Станковић. 


#   Ниш   Миодраг Станковић   Тврђавски мост   Трг краља Милана   Коалиција Ниш мој град
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима