Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković. Rekonstrukcija Tvrđavskog mosta traje već sedam meseci

rssBookmark and Share

Niš 21.10.2020. Južna Srbija Info

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se što pre završe radovi na rekonstrukciji Tvrđavskog mosta.

Foto: arhiva
Foto: arhiva

Saopštenje prenosimo u celosti..

Rekonstrukcija traje već punih sedam meseci, a koja se nikako ne privodi kraju, a da se most pod hitno osvetli jer je potpuno nebezbedan. 

„Sa rekonstrukcijom Tvrđavskog mosta počelo se marta ove godine. Vrednost radova je 60 miliona dinara. Bilo je reči da će se radovi završiti za 3 i po do 4 meseca, međutim sa radovima se stalo, ako je uopšte ozbiljnijih radova i bilo. Most sada izgleda potpuno isto kao i prvih dana kada je rekonstrukcija počela, čak i gore. 

Most u samom centru grada, koji pešaci najčešće koriste, kako bi prešli na drugu stranu reke i došli do Tvđave nije prohodan već sedam meseci. Umesto da je most do sada ojačan i zaštićen, radovi stoje u mestu. Stiče se utisak da se „uveliko“ radi, ali se završetak radova ne nazire. Šta je u pitanju? Nemar izvođača radova, nadzornog organa, finansijera...“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša. 

„Osim što je Trg Kralja Milana, uprkos našoj kritici da je mnogo novca predviđeno za popločavanje, ostao uskraćen za zelenilo, cveće i drveće u svom centralnom delu, sada je i most, koji je trebalo da bude rekonstruisan i završen, slika jedne ruševine. 

Most je izuzetno frekventan za pešake, jer se preko njega ide na Veliku pijacu i Glavnu autobusku stanicu. U stanju kakvom je sada, on je potpuno nebezbedan, neosvetljen i vrlo rizičan za naše sugrađane, koji tu prolaze. Most je pun neravnina, metalnih i drvenih prepreka, barijera, ispusta, padova, nabacanog šuta. Šta će biti u zimskim mesecima, kada bude snega i poledice? Da li neko razmišlja o tome? A obzirom na dinamiku „radova“ most neće biti završen ni do kraja godine, jer se građevinska sezona uskoro završava“ – rekao je Stanković.

„Ako nam za rekonstrukciju mosta treba ovoliko vremena, koliko će trebati za mnogo veće kapitalne projekte? Sve u svemu, Tvrđavski most postaće poznat, ne po veličini, starosti ni lepoti, već po dužini rekonstrukcije, kojoj nema kraja!“ – zaključio je Stanković. 


#   Niš   Miodrag Stanković   Tvrđavski most   Trg kralja Milana   Koalicija Niš moj grad
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima