Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тадић у посети Нишу

rssBookmark and Share

10.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Кандидат за председника Србије Борис Тадић изјавио је данас да у изброном процесу у Србији није било неправилности и да су то потврдили и ОЕБС и Републичка изборна комисија које нису имале примедбе на тај процес.

Тадић у посети Нишу

Тадић је одговарајући новинарима на питања у Нишу рекао да су тврдње лидера СНС Томислава Николића да се на бирачком списку нашло 500.000 "мртвих душа", рекао да су у питању спекулације.

"Не могу стварно то да коментаришем, то је спекулација", рекао је Тадић и додао:

"Ја слушам међународне и домаће институције у томе и добио сам информацију да су избори протекли у реду, а о томе су говорили и РИК и ОЕБС", казао је Тадић.

Према његовим речима, све неправилности, које су биле мањег карактера исправљају се кроз изборни процес евентуално са понављањем гласања на одређеним местима, "баш као што се дешава свуда на европском континенту".

Он је рекао да о изборном процесу најбоље сведоче најоштрије судије, односно међународне институције попут ОЕБС-а.

"Никакве примедбе на изборни процес није било. То је нормалан изборни процес уз неке спорадичне нормалне грешке", истакао је Тадић.

Тадић је поновио да ће се о формирању скупштинске већине разговарати после 20. маја, јер би како је навео, "било неодговорно када би се данас о томе говорило".

"Изборни процес није завршен. Демократија подразумева завршетак изборног процеса опредељивања грађана. Председнички избори имају посебан значај за формирање скупштинске већине и око тога је данас обједињена читава Србија" рекао је Тадић.

Он је додао да у том контексту види и данашње изјаве његових политичких опонената.

"Све је то разумљиво у једном политичком изборном процесу. Било би само опасно када би прерасло у нешто друго, у неку врсту насиља и довођења у питање демократског карактера нашег друштва. Та времена су прошла и далеко су иза нас", закључио је Тадић.


#   ОЕБС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима