Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tadić u poseti Nišu

rssBookmark and Share

10.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić izjavio je danas da u izbronom procesu u Srbiji nije bilo nepravilnosti i da su to potvrdili i OEBS i Republička izborna komisija koje nisu imale primedbe na taj proces.

Tadić u poseti Nišu

Tadić je odgovarajući novinarima na pitanja u Nišu rekao da su tvrdnje lidera SNS Tomislava Nikolića da se na biračkom spisku našlo 500.000 "mrtvih duša", rekao da su u pitanju spekulacije.

"Ne mogu stvarno to da komentarišem, to je spekulacija", rekao je Tadić i dodao:

"Ja slušam međunarodne i domaće institucije u tome i dobio sam informaciju da su izbori protekli u redu, a o tome su govorili i RIK i OEBS", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, sve nepravilnosti, koje su bile manjeg karaktera ispravljaju se kroz izborni proces eventualno sa ponavljanjem glasanja na određenim mestima, "baš kao što se dešava svuda na evropskom kontinentu".

On je rekao da o izbornom procesu najbolje svedoče najoštrije sudije, odnosno međunarodne institucije poput OEBS-a.

"Nikakve primedbe na izborni proces nije bilo. To je normalan izborni proces uz neke sporadične normalne greške", istakao je Tadić.

Tadić je ponovio da će se o formiranju skupštinske većine razgovarati posle 20. maja, jer bi kako je naveo, "bilo neodgovorno kada bi se danas o tome govorilo".

"Izborni proces nije završen. Demokratija podrazumeva završetak izbornog procesa opredeljivanja građana. Predsednički izbori imaju poseban značaj za formiranje skupštinske većine i oko toga je danas objedinjena čitava Srbija" rekao je Tadić.

On je dodao da u tom kontekstu vidi i današnje izjave njegovih političkih oponenata.

"Sve je to razumljivo u jednom političkom izbornom procesu. Bilo bi samo opasno kada bi preraslo u nešto drugo, u neku vrstu nasilja i dovođenja u pitanje demokratskog karaktera našeg društva. Ta vremena su prošla i daleko su iza nas", zaključio je Tadić.


#   OEBS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima