Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС: Вучићева Србија – продата земља изневерених грађана

rssBookmark and Share

22.02.2016. Саопштење ДС

Штета коју је Влада Александра Вучића причинила Србији склапајући тајне уговоре премашује годишњи буџет Републике Србије.

Вучић да положи рачун грађанима
Вучић да положи рачун грађанима

Индиректна штета се не може ни проценити јер су тајкуни и страни држављани са потерница, премијерови кумови, пријатељи добили права на експлоатацију богатстава Србије и до 90 година. Земљу је увео у банкротство, па је продао за ситни ћар.

1. Министарство привреде прогласило је тајним све уговоре и документе о избору и ангажовању страних менаџера у Железари Смедерево које грађани месечно плаћају 340.000 евра, односно око четири милиона годишње, а данас је Железара у већем минусу него раније.

2. Тајни су милионски уговори са менаџментом Air Serbia, а Синиша Мали каже да би без помоћи државе пропала. Грађани финансирају овај премијеров пројекат са преко 600 милиона евра. Како послује компанија чије су обавезе 190 милиона евра веће од вредности имовине? Да ли је Контићева месечна плата 20.000 евра?

3. Тајна је и где и колико сви ови страни менаџери плаћају порез.

4. Државна тајна је и пословање кума Александра Вучића и његових фирми са Девичанских острва.

5. Тајна су и уговори о продаји 60.000 најплоднијих војвођанских ораница отетих од сељака, тајна је да је уместо инвестиција ова земља стављена под хипотеку.

6. Највећа тајна је продаја срца Београда за макету, против воље грађана и стручне јавности. Досадашњи улог страног партнера је 20.000 евра. Штета од овог уговора не може се израчунати. Већ је приступ грађанима ограничен, новинаре малтретира комунална полиција, а на промотивном штанду који је кафана тајног власника госте се функционери СНС.

7. Тајна је и јавни дуг Србије, по Министарству финансија је 75,5% БДП, по Фискалном савету 76,2% БДП, а по Светској банци 87,4БДП.

8. Тајна је зашто је ЕПС купио најскупље акције Црногорског електропреносног система у децембру, а не у фебруару када је исказан огроман губитак и цене акција драстично пале. Колика је штета причињена грађанима Србије?

9. Тајна је зашто је Вучић уништио Икарбус, Петрохемију, Азотару, ФАП, Петолетку, Дунав осигурање, БИП, Симпо...

10. Тајна је зашто никада ње реализовано преко 30 инвестиција које је Вучић најављивао вредности преко 10 милијарди евра, продаја Црвене Звезде, карго центар у Лађевцима, јефтини станови Араптека, инвестиције у Луку Панчево, обнова зграде Генералштаба, фабрика чипова вредности 4 милијарде, поло клуб у Прељинама, инвестиција у наводњавање преко 600 милиона...

11. Тајни су и противуставни закони, донети у хитним процедурама, без јавне расправе, лекс специјалиси по жељама наручилаца, српски пасоши за људе са потерница.

Демократска странка захтева да се на сва ова питања одговори и да се хитно положе рачуни грађанима Србије, баш као што је то одговорно урадила Влада Војводине где се утрошак сваког динара може пратити на дневном нивоу (ввв.будзет.војводина.гов.рс). Нудимо и бесплатан софтвер Влади Републике Србије, да не мора да прави макете сајта и доводи стране инвеститоре.

РЕЗУЛТАТИ ВЛАДЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

- први на свету по одливу мозгова – 140. место од 140
- други на свету по тешкоћи да привуку талентоване људе – 139. од 140
- несавесно трошење буџетских пара од стране Владе 129.-ти од 140
- скупа пољопривредна политика – 132. од 140
- сарадња послодаваца и радника/синдиката – 136. од 140 земаља
- ослањање на проф. менаџмент – 131. од 140
- поштовање права својине – 128. од 140
- независност судства 123. од 140

("Глобал цомпетитивнес репорт" Светског ек. форума за 2015, од 140 земаља)

Седма најјаднија економија света за 2016.

Десет најгорих економија света су Венецуела, Аргентина, Јужна Африка, Грчка, Украјина, Шпанија, СРБИЈА, Турска, Бразил и Казахстан.
(Блумберг)

- Нарушена слобода мишљења и изражавања
- насиље на локалним изборима није санкционисано
- нема пуне владавине права, министри утичу на рад тужилаца и правосуђа, цуре подаци из истрага, крши се претпоставка невиности
- чланови Владе поткопавају рад независних институција
- случајеви високе корупције само у медијима, а без озбиљне истраге
- судије и тужиоци се бирају под утицајем политике
- медији под економским притисцима
- претње и насиље над новинарима и даље представљају проблем

(Извештај Европске комисије за 2015)

 


#   ДС   Александар Вучић   инвестиције   дуг   Ер Србија   комунална полиција   Синиша Мали   страни држављани   железара   јавни дуг   Министарство привреде   Карго центар   Дунав осигурање   јефтини станови
@demokrate @avucic @airserbia @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима