Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS: Vučićeva Srbija – prodata zemlja izneverenih građana

rssBookmark and Share

22.02.2016. Saopštenje DS

Šteta koju je Vlada Aleksandra Vučića pričinila Srbiji sklapajući tajne ugovore premašuje godišnji budžet Republike Srbije.

Vučić da položi račun građanima
Vučić da položi račun građanima

Indirektna šteta se ne može ni proceniti jer su tajkuni i strani državljani sa poternica, premijerovi kumovi, prijatelji dobili prava na eksploataciju bogatstava Srbije i do 90 godina. Zemlju je uveo u bankrotstvo, pa je prodao za sitni ćar.

1. Ministarstvo privrede proglasilo je tajnim sve ugovore i dokumente o izboru i angažovanju stranih menadžera u Železari Smederevo koje građani mesečno plaćaju 340.000 evra, odnosno oko četiri miliona godišnje, a danas je Železara u većem minusu nego ranije.

2. Tajni su milionski ugovori sa menadžmentom Air Serbia, a Siniša Mali kaže da bi bez pomoći države propala. Građani finansiraju ovaj premijerov projekat sa preko 600 miliona evra. Kako posluje kompanija čije su obaveze 190 miliona evra veće od vrednosti imovine? Da li je Kontićeva mesečna plata 20.000 evra?

3. Tajna je i gde i koliko svi ovi strani menadžeri plaćaju porez.

4. Državna tajna je i poslovanje kuma Aleksandra Vučića i njegovih firmi sa Devičanskih ostrva.

5. Tajna su i ugovori o prodaji 60.000 najplodnijih vojvođanskih oranica otetih od seljaka, tajna je da je umesto investicija ova zemlja stavljena pod hipoteku.

6. Najveća tajna je prodaja srca Beograda za maketu, protiv volje građana i stručne javnosti. Dosadašnji ulog stranog partnera je 20.000 evra. Šteta od ovog ugovora ne može se izračunati. Već je pristup građanima ograničen, novinare maltretira komunalna policija, a na promotivnom štandu koji je kafana tajnog vlasnika goste se funkcioneri SNS.

7. Tajna je i javni dug Srbije, po Ministarstvu finansija je 75,5% BDP, po Fiskalnom savetu 76,2% BDP, a po Svetskoj banci 87,4BDP.

8. Tajna je zašto je EPS kupio najskuplje akcije Crnogorskog elektroprenosnog sistema u decembru, a ne u februaru kada je iskazan ogroman gubitak i cene akcija drastično pale. Kolika je šteta pričinjena građanima Srbije?

9. Tajna je zašto je Vučić uništio Ikarbus, Petrohemiju, Azotaru, FAP, Petoletku, Dunav osiguranje, BIP, Simpo...

10. Tajna je zašto nikada nje realizovano preko 30 investicija koje je Vučić najavljivao vrednosti preko 10 milijardi evra, prodaja Crvene Zvezde, kargo centar u Lađevcima, jeftini stanovi Arapteka, investicije u Luku Pančevo, obnova zgrade Generalštaba, fabrika čipova vrednosti 4 milijarde, polo klub u Preljinama, investicija u navodnjavanje preko 600 miliona...

11. Tajni su i protivustavni zakoni, doneti u hitnim procedurama, bez javne rasprave, leks specijalisi po željama naručilaca, srpski pasoši za ljude sa poternica.

Demokratska stranka zahteva da se na sva ova pitanja odgovori i da se hitno polože računi građanima Srbije, baš kao što je to odgovorno uradila Vlada Vojvodine gde se utrošak svakog dinara može pratiti na dnevnom nivou (vvv.budzet.vojvodina.gov.rs). Nudimo i besplatan softver Vladi Republike Srbije, da ne mora da pravi makete sajta i dovodi strane investitore.

REZULTATI VLADE ALEKSANDRA VUČIĆA

- prvi na svetu po odlivu mozgova – 140. mesto od 140
- drugi na svetu po teškoći da privuku talentovane ljude – 139. od 140
- nesavesno trošenje budžetskih para od strane Vlade 129.-ti od 140
- skupa poljoprivredna politika – 132. od 140
- saradnja poslodavaca i radnika/sindikata – 136. od 140 zemalja
- oslanjanje na prof. menadžment – 131. od 140
- poštovanje prava svojine – 128. od 140
- nezavisnost sudstva 123. od 140

("Global competitivnes report" Svetskog ek. foruma za 2015, od 140 zemalja)

Sedma najjadnija ekonomija sveta za 2016.

Deset najgorih ekonomija sveta su Venecuela, Argentina, Južna Afrika, Grčka, Ukrajina, Španija, SRBIJA, Turska, Brazil i Kazahstan.
(Blumberg)

- Narušena sloboda mišljenja i izražavanja
- nasilje na lokalnim izborima nije sankcionisano
- nema pune vladavine prava, ministri utiču na rad tužilaca i pravosuđa, cure podaci iz istraga, krši se pretpostavka nevinosti
- članovi Vlade potkopavaju rad nezavisnih institucija
- slučajevi visoke korupcije samo u medijima, a bez ozbiljne istrage
- sudije i tužioci se biraju pod uticajem politike
- mediji pod ekonomskim pritiscima
- pretnje i nasilje nad novinarima i dalje predstavljaju problem

(Izveštaj Evropske komisije za 2015)

 


#   DS   Aleksandar Vučić   investicije   dug   Er Srbija   komunalna policija   Siniša Mali   strani državljani   železara   javni dug   Ministarstvo privrede   Kargo centar   Dunav osiguranje   jeftini stanovi
@demokrate @avucic @airserbia @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima