Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин у Тешици крај Алексинца: Промениће се законска регулатива за рад у иностранству

rssBookmark and Share

Алексинац 13.02.2015. Јужна Србија Инфо

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је данас да питање рада наших грађана у иностранству мора бити регулисано на целовит начин, споразумима са тим земљама, нашом законском регулативом и већим учешћем свих државних органа.

Вулин у Тешици крај Алексинца: Промениће се законска регулатива за рад у иностранству

“Закондавна регулатива мора да се промени и промениће се”, рекао је Вулин новинарима и додао да је већ формирана Радна група са социјалним партнерима (синдикатима и послодавцима), као и са представницима Инспекције рада, МУП-а, Министарства спољних послова.

Подсетивши да се овај проблем решава на основу законских прописа из 1998. године, Вулин је рекао да “никоме не можете да забраните да пређе границу, да се не јави и да оде у Немачку или Руску федерацију и тамо ради”.

“Донећемо одгаварајућа правила када је реч о агенцијама за запошљавање, али без ширег напора друштва и склапања одговарајућих споразума са земљама у којима наши људи раде, резулатата неће бити”, указао је он.

Вулин је рекао да ми у суштини имамо само један деташман са Немачком и још два споразума о запосљавању са БиХ и Белорусијом, али да према подацима са којима располажу, још нико није запослен на основу та два споразума.

Министар је рекао да према садашњим прописима послодавац практично не трпи никакве санкције, не одговара ни за шта, није чак дужан ни да се јави министарству.

“То мора да се промени”, нагласио је Вулин.

Вулин је данас у Тешици, крај Алексинца отворио новоиграђени објекат Геронтолошког центра “Јеленац”, који је саграђен у оквиру пројекта “Отворена капија за нови почетак”.

 

Чланак и видео РТВ Белами


#   Алексинац   Александар Вулин   Закон о раду   Тешица       иностранство   Јеленац геронтолошки центар   радна група
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима