Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vulin u Tešici kraj Aleksinca: Promeniće se zakonska regulativa za rad u inostranstvu

rssBookmark and Share

Aleksinac 13.02.2015. Južna Srbija Info

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da pitanje rada naših građana u inostranstvu mora biti regulisano na celovit način, sporazumima sa tim zemljama, našom zakonskom regulativom i većim učešćem svih državnih organa.

Vulin u Tešici kraj Aleksinca: Promeniće se zakonska regulativa za rad u inostranstvu

“Zakondavna regulativa mora da se promeni i promeniće se”, rekao je Vulin novinarima i dodao da je već formirana Radna grupa sa socijalnim partnerima (sindikatima i poslodavcima), kao i sa predstavnicima Inspekcije rada, MUP-a, Ministarstva spoljnih poslova.

Podsetivši da se ovaj problem rešava na osnovu zakonskih propisa iz 1998. godine, Vulin je rekao da “nikome ne možete da zabranite da pređe granicu, da se ne javi i da ode u Nemačku ili Rusku federaciju i tamo radi”.

“Donećemo odgavarajuća pravila kada je reč o agencijama za zapošljavanje, ali bez šireg napora društva i sklapanja odgovarajućih sporazuma sa zemljama u kojima naši ljudi rade, rezulatata neće biti”, ukazao je on.

Vulin je rekao da mi u suštini imamo samo jedan detašman sa Nemačkom i još dva sporazuma o zaposljavanju sa BiH i Belorusijom, ali da prema podacima sa kojima raspolažu, još niko nije zaposlen na osnovu ta dva sporazuma.

Ministar je rekao da prema sadašnjim propisima poslodavac praktično ne trpi nikakve sankcije, ne odgovara ni za šta, nije čak dužan ni da se javi ministarstvu.

“To mora da se promeni”, naglasio je Vulin.

Vulin je danas u Tešici, kraj Aleksinca otvorio novoigrađeni objekat Gerontološkog centra “Jelenac”, koji je sagrađen u okviru projekta “Otvorena kapija za novi početak”.

 

Članak i video RTV Belami

video...

Komentara: 0


#   Aleksinac   Aleksandar Vulin   Zakon o radu   Tešica       inostranstvo   Jelenac gerontološki centar   radna grupa
@VulinAleksandar @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima