Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршна акција чишћења Куршумлије у суботу

rssBookmark and Share

Куршумлија 06.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

КУРШУМЛИЈА – Локална самоуправа у Куршумлији најавила је да ће у суботу организовати велику завршну акцију чишћења града, у којој ће учествовати сви запослени у општинској управи и директори јавних предузећа.

Завршна акција чишћења Куршумлије у суботу

Председник општине Радољуб Видић позвао је све грађане с подручја општине Куршумлија да се придруже овој акцији, чије једини циљ, како је рекао, да се уреди и очисти град од смећа.
 

-За свако насеље одређен је координатор коме сви који желе да учествују у великој акцији чишћења града могу да се јаве – казао је Танјугу Видић, који ће и сам учествовату у акцији чишћења града.

У чишћењу града поред запослених у локалној самоуправи и директора свих јавних предузећа и установа прикључиће се и одборници СО Куршумлија.

Град је већ сада видљиво чистији, поготово поред реке Топлице и Косанице, а у акцији чишћења до сада је очишћено више од 100 тона отпада.

Заменик председника Скупштине општине Зоран Стошић је рекао Танјугу да је неколико дана пре почетка школске године акција чишћења била усмерена на места у близини основних и средњих школа.
Поједини запослени у локалној самоуправи који су раније чистили град тврдили су да то раде принудно и да их на тај начин шиканира нова општинска власт, и тражили су заштиту од заштитника грађана.

Ту акцију су највише оспоравале особе које су се јавно изјашњавале као чланови УРС и Демократске странке.

Шеф одсека инспекције рада на подручију Топличког округа Новица Петковић изјавио је да је у уторак упућен извештај заштитнику грађана Саши Јанковићу у коме се наводи да је инспекција утврдила да на подручију општине Куршумлија није било никаквих „принудних радова“.

-Све је рађено на добровољној бази, није било никаквих принудних радова, а у акцији су учествовали и поједини директори – казао је Петковић.

Он је истако да је инспекцији један радник пријавио да је повређен током чишћења, али да надлежној инспекторки приликом изласка на терен нико није желео да да изјаву о томе, док очевидаца није било.

-Нико није хтео да даје изјаву и нема очевидаца да се он ту повредио – рекао је Петковић.


#   Куршумлија   Радољуб Видић     председник општине   Зоран Стошић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима