Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završna akcija čišćenja Kuršumlije u subotu

rssBookmark and Share

Kuršumlija 06.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

KURŠUMLIJA – Lokalna samouprava u Kuršumliji najavila je da će u subotu organizovati veliku završnu akciju čišćenja grada, u kojoj će učestvovati svi zaposleni u opštinskoj upravi i direktori javnih preduzeća.

Završna akcija čišćenja Kuršumlije u subotu

Predsednik opštine Radoljub Vidić pozvao je sve građane s područja opštine Kuršumlija da se pridruže ovoj akciji, čije jedini cilj, kako je rekao, da se uredi i očisti grad od smeća.
 

-Za svako naselje određen je koordinator kome svi koji žele da učestvuju u velikoj akciji čišćenja grada mogu da se jave – kazao je Tanjugu Vidić, koji će i sam učestvovatu u akciji čišćenja grada.

U čišćenju grada pored zaposlenih u lokalnoj samoupravi i direktora svih javnih preduzeća i ustanova priključiće se i odbornici SO Kuršumlija.

Grad je već sada vidljivo čistiji, pogotovo pored reke Toplice i Kosanice, a u akciji čišćenja do sada je očišćeno više od 100 tona otpada.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Zoran Stošić je rekao Tanjugu da je nekoliko dana pre početka školske godine akcija čišćenja bila usmerena na mesta u blizini osnovnih i srednjih škola.
Pojedini zaposleni u lokalnoj samoupravi koji su ranije čistili grad tvrdili su da to rade prinudno i da ih na taj način šikanira nova opštinska vlast, i tražili su zaštitu od zaštitnika građana.

Tu akciju su najviše osporavale osobe koje su se javno izjašnjavale kao članovi URS i Demokratske stranke.

Šef odseka inspekcije rada na područiju Topličkog okruga Novica Petković izjavio je da je u utorak upućen izveštaj zaštitniku građana Saši Jankoviću u kome se navodi da je inspekcija utvrdila da na područiju opštine Kuršumlija nije bilo nikakvih „prinudnih radova“.

-Sve je rađeno na dobrovoljnoj bazi, nije bilo nikakvih prinudnih radova, a u akciji su učestvovali i pojedini direktori – kazao je Petković.

On je istako da je inspekciji jedan radnik prijavio da je povređen tokom čišćenja, ali da nadležnoj inspektorki prilikom izlaska na teren niko nije želeo da da izjavu o tome, dok očevidaca nije bilo.

-Niko nije hteo da daje izjavu i nema očevidaca da se on tu povredio – rekao je Petković.


#   Kuršumlija   Radoljub Vidić     predsednik opštine   Zoran Stošić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima