Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поново отворено прихватилиште за одрасле и старе у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 07.12.2020. Јужна Србија Инфо

Одрасла и стара лица која живе у неусловним условима за боравак у зимским месецима, којима су потребне хитне мере и неодложна интервенција Центра за социјални рад или немају смештај после хоспиталног лечења биће збрињавани у прихватилишту у склопу Центра за пружање услуга из области социјалне заштите „Мара“.

Поново отворено прихватилиште за одрасле и старе у Нишу

Отварању прихватилишта за одрасла и стара лица присуствовали су заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић и директор Центра за социјални рад Зоран Јовић.

„Ово је привремено решење до марта следеће године, град ће обезбедити и опремити други простор за ову услугу и децу улице, а ово место ће већ крајем пролећа са добијањем потребне лиценце бити уступљено деци и њиховим родитељима за програм „Предах родитељству“, рекла је Душица Давидовић.

Простор је засебна целина од простора где бораве корисници установе „Мара“ са посебним улазом, двориштем, трпезаријом, свака соба има своје купатило, посебну собу за изолацију за оне који нису тестирани од коронавируса, обезбеђену здравствену заштиту, храну и неопходну одећу за боравак у том простору.

Дирктор Центра за социјални рад је навео да ће капацитет задовољити потребе за смештај оних који су остали без адекватне породичне бриге до проналажења трајног решења.

Директор установе „Мара“ Милош Ранђеловић захвалио је граду на уложеним средствима за опремање новог простора површине око 200 квадрата који испуњава највише стандарде за пружање услуга у области социјалне заштите.


#   Ниш   Центар за социјални рад   Зоран Јовић   Мара центар   Душица Давидовић   прихватилиште
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима