Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преко Мердара и Кончуља на Косово ушло 43 камиона

rssBookmark and Share

Мердаре 19.09.2011. Аutor : S.R.

Преко Административног прелаза Мердаре и Кончуља на Косово и Метохију у понедељак је ушло укупно 43 камиона који су превозили српску робу, док је на Кончуљу пропуштен и један камион који је са Косова превозио амбалажу, речено је у Пореској Управи Србије.

Преко Мердара и Кончуља на Косово ушло 43 камиона

Од укупно 33 камиона, 11 је ушло преко прелаза Мердаре код Куршумлије, а осталих 32 је прешло преко отвореног прелаза Кончуљ, прецизирали су у Пореској управи.

Нормализовање транспорта робе, које би требало да се успостави на основу договора преговарачких тимова Београда и Приштине о царинском печату и пратећој документацију постигнутог 2. септембра у Бриселу, кренуло је 16. септембра отварањем прелаза Мердаре код Куршумлије за српску робу.

Тог дана је преко прелаза Мердаре на територију Косова и Метохије пуштено 27 камиона, који су, према информацијама потврђеним ''Јужној Србији'' на том прелазу, превозили жито, брашно и грађевински материјал.

Како је раније рекао државни секретар у Министарству финансија Миодраг Ђидић, представници пореске управе на административним прелазима Мердаре, Кончуљ, Рудница и Брњачки Мост имају јасна упутства тог министарства да са Косова и Метохије не пропуштају робу која има пропратна документа са било каквим обележјима такозване Републике Косово.

На основу тога, у петак је са Мердара враћен камион који је са Косова превозио отпадно олово, док је камион с материјалом за рециклажу пуштен у Србију јер је имао одговарајућу документацију.


#   Косово и Метохија   грађевински материјал   државни секретар   Мердаре
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима