Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preko Merdara i Končulja na Kosovo ušlo 43 kamiona

rssBookmark and Share

Merdare 19.09.2011. Autor : S.R.

Preko Administrativnog prelaza Merdare i Končulja na Kosovo i Metohiju u ponedeljak je ušlo ukupno 43 kamiona koji su prevozili srpsku robu, dok je na Končulju propušten i jedan kamion koji je sa Kosova prevozio ambalažu, rečeno je u Poreskoj Upravi Srbije.

Preko Merdara i Končulja na Kosovo ušlo 43 kamiona

Od ukupno 33 kamiona, 11 je ušlo preko prelaza Merdare kod Kuršumlije, a ostalih 32 je prešlo preko otvorenog prelaza Končulj, precizirali su u Poreskoj upravi.

Normalizovanje transporta robe, koje bi trebalo da se uspostavi na osnovu dogovora pregovaračkih timova Beograda i Prištine o carinskom pečatu i pratećoj dokumentaciju postignutog 2. septembra u Briselu, krenulo je 16. septembra otvaranjem prelaza Merdare kod Kuršumlije za srpsku robu.

Tog dana je preko prelaza Merdare na teritoriju Kosova i Metohije pušteno 27 kamiona, koji su, prema informacijama potvrđenim ''Južnoj Srbiji'' na tom prelazu, prevozili žito, brašno i građevinski materijal.

Kako je ranije rekao državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić, predstavnici poreske uprave na administrativnim prelazima Merdare, Končulj, Rudnica i Brnjački Most imaju jasna uputstva tog ministarstva da sa Kosova i Metohije ne propuštaju robu koja ima propratna dokumenta sa bilo kakvim obeležjima takozvane Republike Kosovo.

Na osnovu toga, u petak je sa Merdara vraćen kamion koji je sa Kosova prevozio otpadno olovo, dok je kamion s materijalom za reciklažu pušten u Srbiju jer je imao odgovarajuću dokumentaciju.


#   Kosovo i Metohija   građevinski materijal   državni sekretar   Merdare
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima