Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реконструкција Градског парка у Врању

rssBookmark and Share

Врање 28.04.2019. Јужна Србија Инфо

Министарство трговине, туризма и телекомуникација одобрило је 30 милиона динара за реконструкцију Градског парка у Врању.

Реконструкција Градског парка у Врању

Према речима градоначелника др Слободана Миленковића ово је веома значајан пројекат за наш град. 

,,Градске службе на време су припремиле сву потребну пројектно-техничку докуменатацију, грађевинску дозволу и пројекат за извођење радова, за шта је  из буџета града издвојено око 2 милиона динара. Захваљујући томе, као и разговорима који су вођени у претходном периоду са људима из министарства и потпредседником Владе и министром Расимом Љајићем обезбеђена су ова важна средства за реализацију пројекта”, истакао је Миленковић. 

Реконструкција Градског парка у првој фази подразумева изградњу водоводне, фекалне и атмосферске мреже, изградњу електро и видео инталација, техничку опрему фонтане и изградњу аутоматских система заливања, као  и партерно и спољно уређење парка. ,,Градски парк је један од најстаријих паркова у Србији, зато је циљ да се очува како естетска, тако и еколошка вредност. 

Имајући у виду, да у граду нема довољно уређених простора, пројектом ће се добити уређена целина, која ће дати посебан допринос у погледу унапређења туристичке понуде града, али ће на тај начин бити и обновљена зелена оаза у срцу нашег града, на задовољство свих наших суграђана”, додао је градоначелник. Укупна вредност пројекта је 134 милиона динара. У првој фази биће уложено 43 милиона динара, од чега Министарство учествује са 30 милиона, а Град са 13 милиона динара.

 

Коментара: 0


#   Врање   реконструкција   Градски парк Врање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима