Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rekonstrukcija Gradskog parka u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 28.04.2019. Južna Srbija Info

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je 30 miliona dinara za rekonstrukciju Gradskog parka u Vranju.

Rekonstrukcija Gradskog parka u Vranju

Prema rečima gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića ovo je veoma značajan projekat za naš grad. 

,,Gradske službe na vreme su pripremile svu potrebnu projektno-tehničku dokumenataciju, građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova, za šta je  iz budžeta grada izdvojeno oko 2 miliona dinara. Zahvaljujući tome, kao i razgovorima koji su vođeni u prethodnom periodu sa ljudima iz ministarstva i potpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem obezbeđena su ova važna sredstva za realizaciju projekta”, istakao je Milenković. 

Rekonstrukcija Gradskog parka u prvoj fazi podrazumeva izgradnju vodovodne, fekalne i atmosferske mreže, izgradnju elektro i video intalacija, tehničku opremu fontane i izgradnju automatskih sistema zalivanja, kao  i parterno i spoljno uređenje parka. ,,Gradski park je jedan od najstarijih parkova u Srbiji, zato je cilj da se očuva kako estetska, tako i ekološka vrednost. 

Imajući u vidu, da u gradu nema dovoljno uređenih prostora, projektom će se dobiti uređena celina, koja će dati poseban doprinos u pogledu unapređenja turističke ponude grada, ali će na taj način biti i obnovljena zelena oaza u srcu našeg grada, na zadovoljstvo svih naših sugrađana”, dodao je gradonačelnik. Ukupna vrednost projekta je 134 miliona dinara. U prvoj fazi biće uloženo 43 miliona dinara, od čega Ministarstvo učestvuje sa 30 miliona, a Grad sa 13 miliona dinara.

 

Komentara: 0


#   Vranje   rekonstrukcija   Gradski park Vranje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima