Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Роми у Нишу условљени пакетима хране ако данас гласају за кандидата број 6?!

rssBookmark and Share

02.04.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Данас око 11 сати, Роми из нишког насеља Сточни трг у ГО Палилула, условљени су пакетима хране ако гласају за кандидата Српске напредне странке у МЗ "Ђука Динић".

Комби са активистма СНС-а у ромском насељу, Фото: Јужна Србија
Комби са активистма СНС-а у ромском насељу, Фото: Јужна Србија

Данас пре подне око 11 часова, комби са активистима Српске напредне странке, ромске националности из Општинског одбора СНС Палилула, ушао је у нишко насеље Сточни трг, са пакетима хране намењен становницима претежно ромске националности.

Фото: Јужна Србија

"Они су нам обећали по пакет хране за сваку породицу, али тек кад се вратимо са глсања и заокружимо број 6, у МЗ "Ђука Динић", каже наш саговорник, који није желео да открије свој идентитет из страха за безбедност своје породице.

Наш саговорник додаје да је то редовна појава још од пролећа 2012. године и да многе ромске породице пристају на све ово, не само из користи, већ из страха, "јер неке наше "главешине" тесно и сарађују са политичарима на Палилули", објашњава наш саговорник.

На питање новинара, да ли ће данашњи догађај пријавити некој од организација које прате регуларност изборног тока, одговор је био негативан... уз опаску "пријавите ви, ја не смем".

Како незванично сазнајемо, поделу пакета врши бизнисмен Срђан Шаин лидер Ромске партије, чија ћерка ради у Министарству спољних послова, као аташе за културу и медије у амбасади Србије у Бечу.

Шаин такође поседује и елитни ресторан у Бечу, а поред њега у "трговини" између нишких Рома и политичких странака, учествује и Светислав Јовановић координатор за ромска питања у ГО Палилула у Нишу, који је један од оснивача НВО-а "ЦВЕТНО СРЦЕ, тврди наш извор.

Сарадник портала Јужна Србија Инфо у Аустрији, покушао је да ступи у контакт са Срђаном Шаином, али његов телефонски број познат редакцији, није дотупан.

ВИДЕО: Куповина гласова у Нишу


#   СНС   Роми   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   ГО Палилула   аташе за културу   Сточни Трг насеље   куповина гласова   председнички избори 2017
@sns_srbija @juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима