Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Romi u Nišu uslovljeni paketima hrane ako danas glasaju za kandidata broj 6?!

rssBookmark and Share

02.04.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Danas oko 11 sati, Romi iz niškog naselja Stočni trg u GO Palilula, uslovljeni su paketima hrane ako glasaju za kandidata Srpske napredne stranke u MZ "Đuka Dinić".

Kombi sa aktivistma SNS-a u romskom naselju, Foto: Južna Srbija
Kombi sa aktivistma SNS-a u romskom naselju, Foto: Južna Srbija

Danas pre podne oko 11 časova, kombi sa aktivistima Srpske napredne stranke, romske nacionalnosti iz Opštinskog odbora SNS Palilula, ušao je u niško naselje Stočni trg, sa paketima hrane namenjen stanovnicima pretežno romske nacionalnosti.

Foto: Južna Srbija

"Oni su nam obećali po paket hrane za svaku porodicu, ali tek kad se vratimo sa glsanja i zaokružimo broj 6, u MZ "Đuka Dinić", kaže naš sagovornik, koji nije želeo da otkrije svoj identitet iz straha za bezbednost svoje porodice.

Naš sagovornik dodaje da je to redovna pojava još od proleća 2012. godine i da mnoge romske porodice pristaju na sve ovo, ne samo iz koristi, već iz straha, "jer neke naše "glavešine" tesno i sarađuju sa političarima na Paliluli", objašnjava naš sagovornik.

Na pitanje novinara, da li će današnji događaj prijaviti nekoj od organizacija koje prate regularnost izbornog toka, odgovor je bio negativan... uz opasku "prijavite vi, ja ne smem".

Kako nezvanično saznajemo, podelu paketa vrši biznismen Srđan Šain lider Romske partije, čija ćerka radi u Ministarstvu spoljnih poslova, kao ataše za kulturu i medije u ambasadi Srbije u Beču.

Šain takođe poseduje i elitni restoran u Beču, a pored njega u "trgovini" između niških Roma i političkih stranaka, učestvuje i Svetislav Jovanović koordinator za romska pitanja u GO Palilula u Nišu, koji je jedan od osnivača NVO-a "CVETNO SRCE, tvrdi naš izvor.

Saradnik portala Južna Srbija Info u Austriji, pokušao je da stupi u kontakt sa Srđanom Šainom, ali njegov telefonski broj poznat redakciji, nije dotupan.

VIDEO: Kupovina glasova u Nišu


#   SNS   Romi   Južna Srbija region   Južna Srbija Info   GO Palilula   ataše za kulturu   Stočni Trg naselje   kupovina glasova   predsednički izbori 2017
@sns_srbija @juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima