Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Димитровград: Шатори за мигранте

rssBookmark and Share

Димитровград 26.09.2015. РТС

Црвени крст Србије допремио је у Димитровград шаторе и контејнере за поделу хране избеглицама са Блиског истока. Последњих неколико дана број избеглица који улазе из правца Бугарске константно се повећава.

Димитровград: Шатори за мигранте

Храна и вода су обезбеђени, али недостају топла одећа и обућа.

У дворишту некадашње касарне у Димитровграду у последњих неколико дана дневно се региструје око 500 избеглица.

"Људи у Србији су веома добри. Ја сам из Сирије. Овде чекам воз и планирам да идем у Немачку. Овде сам на путу ка бољем животу. У Србији су нас сви одлично прихватили и полиција и народ", кажу мигранти.

Црвени крст је обезбедио храну и воду, као и шаторе.

"Само бих апеловала на донаторе, пошто нам у неком будућем периоду треба зимска гардероба, одећа, обућа, кишне кабанице", каже Весна Тодоров, секретар ЦК Димитровград.

Како су нам рекли у Црвеном крсту, недостаје стална медицинска екипа која би пружала помоћ исцрпљенима и болеснима. Општина Димитровград ребалансом буџета одвојила је милион динара за помоћ избеглицама.

"Свесни смо да ти људи немају где, да морају да прођу преко територије наше општине, међутим постоји много проблема. Ангажовали смо максимално Јавно-комунално предузеће Комуналац, на  чишћењу свог оног смећа које се створи тамо где ти људи бораве и пролазе, и на дезинфекцији тих површина", каже Зоран Ђуров, председник општине Димитровград.

Према информацијама које смо добили у Димитровграду, очекује се да ових дана простигну велике групе избеглица из правца Бугарске и због тога је Црвени крст упутио апел донаторима да помогну у обезбеђивању средстава за хигијену, а увео је и двадесетчетворочасовно дежурство.

Коментара: 0


#   полиција   Црвени крст орг.   избеглице   Димитровград   председник општине   мигранти   шатор   Зоран Ђуров   Весна Тодоров   општина Димитровград
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима