Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Избеглице се крију по напуштеним кућама на граници са Бугарском

rssBookmark and Share

Димитровград 19.07.2016. rs.n1info.com

Између две земље углавном нема природне границе, па главну реч воде кријумчари који одлично познају терен и где да сакрију људе. Односно како да их ноћу превезу, а да не буду примећени, извешта Гордана Бјелетић дописник Н1 ТВ из Ниша, са границе са Бугарском.

rs.n1info.com
rs.n1info.com

У Србији је најављена појачана контрола државних граница са циљем да се спрече нелегални преласци избеглица које преко границе воде кријумчари. Избеглице се на граници између Бугарске и Србије углавном крију у напуштеним кућама.

Између две земље углавном нема природне границе, па главну реч воде кријумчари који одлично познају терен и где да сакрију људе. Односно како да их ноћу превезу, а да не буду примећени.

Због тога је стигла реакција српски власти и формирање мешовитих тимова где ће се граничној полицији придружити војска.

"Прођу, али не као раније кад је пролазило по десет, двадесет људи. Сад су вероватно по шумама пошто је константно патрола ту", објашњава један мештанин.

Из Бугарске стиже порука српским властима да нема разлога за нарочиту забринутост јер нема драстичног повећања броја људи и оцењују да је оно што се данас дешава очекивано и уобичајено за ово доба године.

Гордана Бјелетић

Коментара: 0


#   избеглице   Димитровград   мигранти   Н1 ТВ
@N1infoBG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима