Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izbeglice se kriju po napuštenim kućama na granici sa Bugarskom

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 19.07.2016. rs.n1info.com

Između dve zemlje uglavnom nema prirodne granice, pa glavnu reč vode krijumčari koji odlično poznaju teren i gde da sakriju ljude. Odnosno kako da ih noću prevezu, a da ne budu primećeni, izvešta Gordana Bjeletić dopisnik N1 TV iz Niša, sa granice sa Bugarskom.

rs.n1info.com
rs.n1info.com

U Srbiji je najavljena pojačana kontrola državnih granica sa ciljem da se spreče nelegalni prelasci izbeglica koje preko granice vode krijumčari. Izbeglice se na granici između Bugarske i Srbije uglavnom kriju u napuštenim kućama.

Između dve zemlje uglavnom nema prirodne granice, pa glavnu reč vode krijumčari koji odlično poznaju teren i gde da sakriju ljude. Odnosno kako da ih noću prevezu, a da ne budu primećeni.

Zbog toga je stigla reakcija srpski vlasti i formiranje mešovitih timova gde će se graničnoj policiji pridružiti vojska.

"Prođu, ali ne kao ranije kad je prolazilo po deset, dvadeset ljudi. Sad su verovatno po šumama pošto je konstantno patrola tu", objašnjava jedan meštanin.

Iz Bugarske stiže poruka srpskim vlastima da nema razloga za naročitu zabrinutost jer nema drastičnog povećanja broja ljudi i ocenjuju da je ono što se danas dešava očekivano i uobičajeno za ovo doba godine.

Gordana Bjeletić

Komentara: 0


#   izbeglice   Dimitrovgrad   migranti   N1 TV
@N1infoBG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima