Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Српски цариници одбили да дођу на Брњак

rssBookmark and Share

Косовска Митровица 16.09.2011. Аutor : M. Petrović, Ž. Jevtić

На прелазу Брњак слетели су један водник и цариник албанске националности, као и два цариника Еулекса и један њихов полицајац. Међутим са њима није дошао ниједан цариник српске националности. Како сазнајемо, српски цариници су одбили да дођу на Брњак.

Српски цариници одбили да дођу на Брњак

-Полицајци из ноћне смене су хтели да оду кући, међутим капетан српске националности врши притисак да остану и у овој јутарњој смерни и придруже се Албанцу царинику који током дана у зависности од развоја ситуације треба да слети на Брњак, рекао је Блицов добро упућени извор.

Припадници Еулекса појавили су се јутрос нешто пре осам часова на административном прелазу Јариње.

Припадници хрватских јединица у саставу КФОР превезли су око осам сати припаднике ЕУЛЕXА на административне прелазе Јариње и Брњак. Почело је масовно окупљање Срба на путевима који воде ка овим прелазима.

Саобраћај је и даље блокиран на Јарињу, а на барикадама од бодљикаве жице истакнути су натписи на српском језику ћирилицом "Стоп Кфор или ми будемо пуцали", као и на енглеском језику.

У свим местима на северу, грађани су се окупили на протестним скуповима.

Срби на северу Косова провели су ноћ на барикадама које су постављене на неколико локација у општини Лепосавић, Звечан, Косовска Митровица и Зубин Поток.

Највише их је било у месту Зупче, где је потпуно блокиран магистралми пут Косовска Митровица-Рибарићи.

На том путном правцу Срби су поставили барикаде у месту Газиводе и две код административног прелаза Брњак.

У општини Звечан блокиран је пут Косовска Митровица - Рашка, у месту Рударе.

На територији те општине постављена је барикада на још једној локацији, али је саобраћај функционисао једном саобрацајном траком.


У Косовској Митровици барикаде су постављене на некоилико локација, а и даље је затворен главни мост преко Ибра који раздаваја јужни и северни део града.


Ситуација је слична и у општини Лепосавић где су грађани на више локација поставили барикаде, а у месту Сочаница јединица пољског Кфора је заустављена, јер је пут попречен камионом.


На путним правцима према Јариње ноћ је провело више десетина грађана општине Лепосавић, које је синоћ обишао и министар за Косово и Метохију Горан Богдановић.


#   саобраћај   Косовска Митровица   Зубин Поток
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима