Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srpski carinici odbili da dođu na Brnjak

rssBookmark and Share

Kosovska Mitrovica 16.09.2011. Autor : M. Petrović, Ž. Jevtić

Na prelazu Brnjak sleteli su jedan vodnik i carinik albanske nacionalnosti, kao i dva carinika Euleksa i jedan njihov policajac. Međutim sa njima nije došao nijedan carinik srpske nacionalnosti. Kako saznajemo, srpski carinici su odbili da dođu na Brnjak.

Srpski carinici odbili da dođu na Brnjak

-Policajci iz noćne smene su hteli da odu kući, međutim kapetan srpske nacionalnosti vrši pritisak da ostanu i u ovoj jutarnjoj smerni i pridruže se Albancu cariniku koji tokom dana u zavisnosti od razvoja situacije treba da sleti na Brnjak, rekao je Blicov dobro upućeni izvor.

Pripadnici Euleksa pojavili su se jutros nešto pre osam časova na administrativnom prelazu Jarinje.

Pripadnici hrvatskih jedinica u sastavu KFOR prevezli su oko osam sati pripadnike EULEXA na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak. Počelo je masovno okupljanje Srba na putevima koji vode ka ovim prelazima.

Saobraćaj je i dalje blokiran na Jarinju, a na barikadama od bodljikave žice istaknuti su natpisi na srpskom jeziku ćirilicom "Stop Kfor ili mi budemo pucali", kao i na engleskom jeziku.

U svim mestima na severu, građani su se okupili na protestnim skupovima.

Srbi na severu Kosova proveli su noć na barikadama koje su postavljene na nekoliko lokacija u opštini Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok.

Najviše ih je bilo u mestu Zupče, gde je potpuno blokiran magistralmi put Kosovska Mitrovica-Ribarići.

Na tom putnom pravcu Srbi su postavili barikade u mestu Gazivode i dve kod administrativnog prelaza Brnjak.

U opštini Zvečan blokiran je put Kosovska Mitrovica - Raška, u mestu Rudare.

Na teritoriji te opštine postavljena je barikada na još jednoj lokaciji, ali je saobraćaj funkcionisao jednom saobracajnom trakom.


U Kosovskoj Mitrovici barikade su postavljene na nekoiliko lokacija, a i dalje je zatvoren glavni most preko Ibra koji razdavaja južni i severni deo grada.


Situacija je slična i u opštini Leposavić gde su građani na više lokacija postavili barikade, a u mestu Sočanica jedinica poljskog Kfora je zaustavljena, jer je put poprečen kamionom.


Na putnim pravcima prema Jarinje noć je provelo više desetina građana opštine Leposavić, koje je sinoć obišao i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.


#   saobraćaj   Kosovska Mitrovica   Zubin Potok
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima