Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу 190 станова за припаднике снага безбедности

rssBookmark and Share

Ниш 02.01.2019. Белами, Јужна Србија Инфо

Изградња јефтиних станова за припаднике снага безбедности почеће крајем јануара у Врању и Нишу, најавила је министарка грађевине Зорана Михајловић. Она је рекла да ће се градити око 8.000 станова у наредне две године.

Фото: Белами
Фото: Белами

“Локације у Нишу и Врању имају грађевинску дозволу и потписан је уговор са извођачима, који већ прегледају терен. Очекујемо да крајем јануара имамо постављање камена темељца и у Нишу и у Врању”, навела је министарка.

Додала је да ће станови у та два града бити завршени у року од 12 месеци од тренутка постављања камена темељца. Истовремено се, како каже, завршава техничка документација за друге градове, која ће бити готова до краја јануара. Михајловићева је рекла да ће у наредних пар месеци бити расписани јавни позиви за избор извођача радова и у другим градовима. Министарство грађевинарства издало је грађевинске дозволе за изградњу у Врању 186 јефтиних станова у четири зграде и 190 станова у Нишу у две зграде.

“За сада смо кренули да радимо те станове само за припаднике снага безбендности, и када будемо видели завшене прве зграде у Нишу, Врању, Сремској Митровици и Београду, онда ћемо видети да тај модел применимо и на друге категорије становништва којима су потребни станови, просветне раднике, лекаре и слично”, каже Михајловић. Нагласила је да ће 80 одсто опреме и грађевинског материјала за тај пројекат бити домаће производње, што ће позитивно утицати на грађевинску индустрију.


#   Ниш   Зорана Михајловић   станови   јавни позив   Министарство грађевинарства   безбедносне снаге
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима