Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti

rssBookmark and Share

Niš 02.01.2019. Belami, Južna Srbija Info

Izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti počeće krajem januara u Vranju i Nišu, najavila je ministarka građevine Zorana Mihajlović. Ona je rekla da će se graditi oko 8.000 stanova u naredne dve godine.

Foto: Belami
Foto: Belami

“Lokacije u Nišu i Vranju imaju građevinsku dozvolu i potpisan je ugovor sa izvođačima, koji već pregledaju teren. Očekujemo da krajem januara imamo postavljanje kamena temeljca i u Nišu i u Vranju”, navela je ministarka.

Dodala je da će stanovi u ta dva grada biti završeni u roku od 12 meseci od trenutka postavljanja kamena temeljca. Istovremeno se, kako kaže, završava tehnička dokumentacija za druge gradove, koja će biti gotova do kraja januara. Mihajlovićeva je rekla da će u narednih par meseci biti raspisani javni pozivi za izbor izvođača radova i u drugim gradovima. Ministarstvo građevinarstva izdalo je građevinske dozvole za izgradnju u Vranju 186 jeftinih stanova u četiri zgrade i 190 stanova u Nišu u dve zgrade.

“Za sada smo krenuli da radimo te stanove samo za pripadnike snaga bezbendnosti, i kada budemo videli zavšene prve zgrade u Nišu, Vranju, Sremskoj Mitrovici i Beogradu, onda ćemo videti da taj model primenimo i na druge kategorije stanovništva kojima su potrebni stanovi, prosvetne radnike, lekare i slično”, kaže Mihajlović. Naglasila je da će 80 odsto opreme i građevinskog materijala za taj projekat biti domaće proizvodnje, što će pozitivno uticati na građevinsku industriju.

Komentara: 0


#   Niš   Zorana Mihajlović   stanovi   javni poziv   Ministarstvo građevinarstva   bezbednosne snage
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima