Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Важно обавештење: Рoк зa зaмeну испрaвa o oружjу вaжи дo 5. мaртa 2020. гoдинe

Bookmark and Share

19.02.2020. Јужна Србија Инфо

Министарство унутрашњих послова Републике Србије позива грађане који у претходне скоро четири године нису поднели захтев за замену исправа о оружју, да то што пре учине имајући у виду да, у складу са Законом о оружју и муницији који је почео да се примењује 2016. године, тај рок истиче 5. марта ове године.

Важно обавештење: Рoк зa зaмeну испрaвa o oружjу вaжи дo 5. мaртa 2020. гoдинe

Захтев се подноси надлежној организационој јединици МУП-а према месту пребивалишта, а сви захтеви који буду поднети до 5. марта биће узети у разматрање уз могућност да, уколико је документација непотпуна, она накнадно буде допуњена.

Истичемо да је новим Законом о републичким административним таксама који је почео да се примењује 14. децембра 2019. године, износ такси за издавање оружних листова дупло смањен.

За издавање оружног листа са чипом, у који се уносе подаци о регистрованом оружју са олученим цевима, такса од децембра прошле године износи 2.800 динара, док је за оружје са неолученим цевима цена таксе 1.330 динара.

Министарство подсећа да су грађани који имају оружје са исправама издатим по основу старог Закона имали могућност да у претходне четири године поднесу захтев за издавање нових исправа и још једном позива грађане, који до данас то нису учинили, да захтев поднесу до 5. марта.

Такође, подсећамо и да је рок за замену исправа првобитно важио до 5. марта 2019. године, али је продужен још годину, како би грађани имали довољно времена да поднесу захтев за нове исправе.

Коментара: 0


#   МУП РС   дозвола   оружје   дозвола за оружје   оружани лист
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима