Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањска Бања добија један од најмодернијих хотела у Србији али и излаз на ауто-пут

rssBookmark and Share

Врањска Бања 25.07.2021. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Србије Ана Брнабић обишла је данас, у оквиру посете Пчињском округу, Врање и Врањску Бању, у којој се гради један од најмодернијих хотелских комплекса у Србији, који ће вратити популарност једној од најлепших бања наше земље.

Врањска Бања добија један од најмодернијих хотела у Србији али и излаз на ауто-пут

Брнабић је том приликом истакла да је овај пројекат, који ће бити завршен 2023. године, од стратешког, капиталног значаја не само за Врањску Бању, већ и за цео српски туризам.

Драго ми је што сам данас овде. Присуствовала сам и потписивању уговора између „Миленијум тима“ и међународног америчког бренда „Мериот“, под којим ће бити ови хотели и од тада ми је жеља да дођем и видим како напредују радови, навела је она.

Премијерка је указала на то да је ово комплекс какав ћемо по први пут имати у Србији, он ће нас ставити на европску мапу туристичких дестинација и биће прекретница за Србију као туристичку дестинацију.

Наиме, како је прецизирала, хотелски комплекс у вредности од 90 милиона евра ће запошљавати 350 људи, а биће изграђен у четири фазе, од којих прва подразумева хотел величине 40.000 квадрата са 190 соба и осталим садржајем, међу којима ће бити и конгресна сала, највећа у нашој земљи.

Према њеним речима, овај хотел ће нам отворити нова врата и биће прекретница за српски туризам, јер ће нам долазити туристи велике платежне моћи, који ће се заинтересовати и за друге бање.

Она је оценила да је ова инвестиција огромна шанса и за Врање, у којем ће бити потребно радити на додатним капацитетима, али и на додатним садржајима.

Држава ће, како је поручила, подржати тај пројекат на сваки начин, и у том смислу навела да се гради и петља како би се лакше долазило са ауто-пута, односно Коридора 10.

Такође, држава ће подржати и све остало што можемо да урадимо са локалном самоуправом, као што је сређивање шеталишта, зеленила, канализације, грејања, што се већ и ради како би до 2023. све било спремно, поручила је премијерка.

Брнабић, која је данас обишла и Трговиште, оценила је да би и за то место могло доста тога да се уради у смислу туризма, посебно јер се налази на осам километара од границе са Северном Македонијом.

Председник Општине Врањска Бања Драган Сентић истакао је да ће 350 људи добити посао у том комплексу, што ће задржати младе људе у Бањи.

Он је оценио да ће овај хотелски комплекс учинити једну од најтоплијих бања у Европи туристичком дестинацијом не само у оквирима Србије, већ Балкана, и додао да се цео комплекс, вредан 90 милиона евра, гради захваљујући "Миленијум ризортсу".

Овај комплекс биће грађен у четири фазе – прва фаза обухвата изградњу хотела до 2023. године, а све остале фазе, од којих у последњу спадају шумске куће, односно шумске виле, биће завршене до 2026. године, објаснио је Сентић.

Према његовим речима, до сада је у Врањској Бањи изграђено шеталиште са баштама и фонтанама, а урађено је и много тога на сређивању путне инфраструктуре.


#   туризам   ауто-пут   Врањска Бања   хотел   Ана Брнабић
@anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима