Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranjska Banja dobija jedan od najmodernijih hotela u Srbiji ali i izlaz na auto-put

rssBookmark and Share

Vranjska Banja 25.07.2021. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je danas, u okviru posete Pčinjskom okrugu, Vranje i Vranjsku Banju, u kojoj se gradi jedan od najmodernijih hotelskih kompleksa u Srbiji, koji će vratiti popularnost jednoj od najlepših banja naše zemlje.

Vranjska Banja dobija jedan od najmodernijih hotela u Srbiji ali i izlaz na auto-put

Brnabić je tom prilikom istakla da je ovaj projekat, koji će biti završen 2023. godine, od strateškog, kapitalnog značaja ne samo za Vranjsku Banju, već i za ceo srpski turizam.

Drago mi je što sam danas ovde. Prisustvovala sam i potpisivanju ugovora između „Milenijum tima“ i međunarodnog američkog brenda „Meriot“, pod kojim će biti ovi hoteli i od tada mi je želja da dođem i vidim kako napreduju radovi, navela je ona.

Premijerka je ukazala na to da je ovo kompleks kakav ćemo po prvi put imati u Srbiji, on će nas staviti na evropsku mapu turističkih destinacija i biće prekretnica za Srbiju kao turističku destinaciju.

Naime, kako je precizirala, hotelski kompleks u vrednosti od 90 miliona evra će zapošljavati 350 ljudi, a biće izgrađen u četiri faze, od kojih prva podrazumeva hotel veličine 40.000 kvadrata sa 190 soba i ostalim sadržajem, među kojima će biti i kongresna sala, najveća u našoj zemlji.

Prema njenim rečima, ovaj hotel će nam otvoriti nova vrata i biće prekretnica za srpski turizam, jer će nam dolaziti turisti velike platežne moći, koji će se zainteresovati i za druge banje.

Ona je ocenila da je ova investicija ogromna šansa i za Vranje, u kojem će biti potrebno raditi na dodatnim kapacitetima, ali i na dodatnim sadržajima.

Država će, kako je poručila, podržati taj projekat na svaki način, i u tom smislu navela da se gradi i petlja kako bi se lakše dolazilo sa auto-puta, odnosno Koridora 10.

Takođe, država će podržati i sve ostalo što možemo da uradimo sa lokalnom samoupravom, kao što je sređivanje šetališta, zelenila, kanalizacije, grejanja, što se već i radi kako bi do 2023. sve bilo spremno, poručila je premijerka.

Brnabić, koja je danas obišla i Trgovište, ocenila je da bi i za to mesto moglo dosta toga da se uradi u smislu turizma, posebno jer se nalazi na osam kilometara od granice sa Severnom Makedonijom.

Predsednik Opštine Vranjska Banja Dragan Sentić istakao je da će 350 ljudi dobiti posao u tom kompleksu, što će zadržati mlade ljude u Banji.

On je ocenio da će ovaj hotelski kompleks učiniti jednu od najtoplijih banja u Evropi turističkom destinacijom ne samo u okvirima Srbije, već Balkana, i dodao da se ceo kompleks, vredan 90 miliona evra, gradi zahvaljujući "Milenijum rizortsu".

Ovaj kompleks biće građen u četiri faze – prva faza obuhvata izgradnju hotela do 2023. godine, a sve ostale faze, od kojih u poslednju spadaju šumske kuće, odnosno šumske vile, biće završene do 2026. godine, objasnio je Sentić.

Prema njegovim rečima, do sada je u Vranjskoj Banji izgrađeno šetalište sa baštama i fontanama, a urađeno je i mnogo toga na sređivanju putne infrastrukture.


#   turizam   auto-put   Vranjska Banja   hotel   Ana Brnabić
@anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima