Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вртић за децу миграната у Врању

rssBookmark and Share

Врање 22.07.2017. Јужна Србија Инфо

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима,обишли су Прихватни центар у Врању, где је јуче свечано отворен објекат у коме ће бити дечји вртић и кутак за мајке са децом.

Вртић за децу миграната у Врању

Градоначелник Миленковић је рекао да југ Србије може да буде поносан јер се у транзиту, у коме је до сада прошло око милион миграната, није догодио ни један инцидент. Он се захвалио партнерима на пројекту, Фондацији „Ана и Владе Дивац“ и организацији ЦРС, без чије помоћи, озбиљног и одговорног рада, реализација овако значајног пројекта не би била могућа.

Државни секретар Ненад Нерић је додао да држава улаже много напора како би се људима у Прихватном центру обезбедио хуман живот. Представница Фондације Марија Томић је рекла да је вредност радова на објекту површине 65 м2 око 28.000 евра. Она је истакла да ће у наредних месец дана бити отворена и амбуланта, у чије ће опремање Фондација „Ана и Владе Дивац“ и ЦРС (Catholic Relief Services) уложити близу 30.000 евра.

Свечаности су још присуствовали и заменик градоначелника Ненад Антић, председник Скупштине општине Врање др Дејан Тричковић, као и представници надлежног министарства и Комесаријата.


#   Врање   Дејан Тричковић   Владе Дивац   вртићи   Слободан Миленковић   Комесеријат за избегла лица   Министарство рада   државни секретар   Ненад Антић   прихватни центар   југ Србије   Ненад Нерић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима