Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vrtić za decu migranata u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 22.07.2017. Južna Srbija Info

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima,obišli su Prihvatni centar u Vranju, gde je juče svečano otvoren objekat u kome će biti dečji vrtić i kutak za majke sa decom.

Vrtić za decu migranata u Vranju

Gradonačelnik Milenković je rekao da jug Srbije može da bude ponosan jer se u tranzitu, u kome je do sada prošlo oko milion migranata, nije dogodio ni jedan incident. On se zahvalio partnerima na projektu, Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ i organizaciji CRS, bez čije pomoći, ozbiljnog i odgovornog rada, realizacija ovako značajnog projekta ne bi bila moguća.

Državni sekretar Nenad Nerić je dodao da država ulaže mnogo napora kako bi se ljudima u Prihvatnom centru obezbedio human život. Predstavnica Fondacije Marija Tomić je rekla da je vrednost radova na objektu površine 65 m2 oko 28.000 evra. Ona je istakla da će u narednih mesec dana biti otvorena i ambulanta, u čije će opremanje Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i CRS (Catholic Relief Services) uložiti blizu 30.000 evra.

Svečanosti su još prisustvovali i zamenik gradonačelnika Nenad Antić, predsednik Skupštine opštine Vranje dr Dejan Tričković, kao i predstavnici nadležnog ministarstva i Komesarijata.


#   Vranje   Dejan Tričković   Vlade Divac   vrtići   Slobodan Milenković   Komeserijat za izbegla lica   Ministarstvo rada   državni sekretar   Nenad Antić   prihvatni centar   jug Srbije   Nenad Nerić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima