Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Тежак месец је пред нама - покушај отимања електропреносне мреже на КиМ

Bookmark and Share

Косовска Митровица 30.10.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Србију чека изузетно тежак месец када је реч о Косову и Метохији и потребно нам је јединство народа и снага више него икада, поручио је председник Александар Вучић након састанка са представницима Срба са КиМ.

Вучић: Тежак месец је пред нама - покушај отимања електропреносне мреже на КиМ

Александар Вучић је током обраћања медијима у Палати "Србија" рекао да Албанци желе да од Срба на силу отму електропреносну мрежу и укину пренос струје од Новог Пазара ка Косову, о чему су га, каже, обавестили надлежни из Електромрежа Србије.

Обраћање председника Вучића у Палати "Србија"

"Оптужују нашу електромрежу да спречава слободан промет електричне енергије тако што терају Албанце да краду нашу струју, па онда кажу 'нисте у стању да контролишете то' и зато кажу да ће да избаце вас и да уведу албанску фирму КОСТ", рекао је председник додајући да је веома забринут.

Према његовим речима, компанија НЦО која се бави том облашћу сада мења правила и врше правно насиље.

"Расправа ће бити 6. новембра, а одлука 9. новембра. Рећи ћу и Немцима и Французима шта о томе мислим а то би био скандал великих размера", нагласио је Вучић.

Објашњава да је током преговора о енергетским споразумима договорено да постоје две компаније које ће основати Заједница српских општина и које ће управљати системима "Валач" и "Газиводе" и додаје да Албанци сада хоће то да отму и кажу да то припада Косову.

Вучић додаје да 28. новембра следи Дан албанске заставе што Албанци на Косову планирају да обележе стварањем војске супротно сопственом уставу и другим споразумима.

Затим ће се током Генералне скупштине Интерпола расправљати о пријему Косова у Интерполу, додаје председник.

И парламент у Приштини расправљаће затим о ограничавању делокруга рада своје делегације после чега се, каже председник, поставља питање који је смисао дијалога.

"Албанци су потпуно уједињени, све њихове партије су уједињење. Не тражим да се партије у Србији уједињују, нити бих ја то волео, али је потребно јединство народа и биће нам потребна снага народа више него икада јер ћемо се свим овим мерама супротставити у складу са нашим малим могућностима борићемо се за интересе српског народа", поручио је председник.

"На Косову инвестиције од 50 милиона евра" 

Председник је на конференцији рекао да ће за годину и по на Косову и Метохији бити уложено више од шест милијарди динара.

"То је 50 милиона евра додатних инвестиција за наше људе и за подстицање почетка рада одређених фабрика на северу КиМ и изградњу велелепног клиничког центра у Косовској Митровици и болнице у Грачаници", истакао је председник након састанка са представницима Срба са КиМ.

Биће уложено и у хладњаче, пољопривреду, а од места Бањска правиће се туристички центар, рекао је председник.

Такође, улагаће се и у инфраструктуру, путеве, водоводе и универзитет на Косову и Метохији.

Коментара: 1


#   ЕПС   Александар Вучић   Косово и Метохија   инвестиције   Албанци   Косовска Митровица   Електромреже   Газиводе језеро
@EPSsnabdevanje @avucic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Jovan, 30.10.2018.:
    kako to da tek sada saznajemo za vase "dogovore" sa albancima o elektromrezi? Zasto krijete sta ste sce "dogovorili " u Briselu. ASran vas bilo, nemojte nama da kukate vise preko vasih medija!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима