Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Težak mesec je pred nama - pokušaj otimanja elektroprenosne mreže na KiM

Bookmark and Share

Kosovska Mitrovica 30.10.2018. RTS, Južna Srbija Info

Srbiju čeka izuzetno težak mesec kada je reč o Kosovu i Metohiji i potrebno nam je jedinstvo naroda i snaga više nego ikada, poručio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM.

Vučić: Težak mesec je pred nama - pokušaj otimanja elektroprenosne mreže na KiM

Aleksandar Vučić je tokom obraćanja medijima u Palati "Srbija" rekao da Albanci žele da od Srba na silu otmu elektroprenosnu mrežu i ukinu prenos struje od Novog Pazara ka Kosovu, o čemu su ga, kaže, obavestili nadležni iz Elektromreža Srbije.

Obraćanje predsednika Vučića u Palati "Srbija"

"Optužuju našu elektromrežu da sprečava slobodan promet električne energije tako što teraju Albance da kradu našu struju, pa onda kažu 'niste u stanju da kontrolišete to' i zato kažu da će da izbace vas i da uvedu albansku firmu KOST", rekao je predsednik dodajući da je veoma zabrinut.

Prema njegovim rečima, kompanija NCO koja se bavi tom oblašću sada menja pravila i vrše pravno nasilje.

"Rasprava će biti 6. novembra, a odluka 9. novembra. Reći ću i Nemcima i Francuzima šta o tome mislim a to bi bio skandal velikih razmera", naglasio je Vučić.

Objašnjava da je tokom pregovora o energetskim sporazumima dogovoreno da postoje dve kompanije koje će osnovati Zajednica srpskih opština i koje će upravljati sistemima "Valač" i "Gazivode" i dodaje da Albanci sada hoće to da otmu i kažu da to pripada Kosovu.

Vučić dodaje da 28. novembra sledi Dan albanske zastave što Albanci na Kosovu planiraju da obeleže stvaranjem vojske suprotno sopstvenom ustavu i drugim sporazumima.

Zatim će se tokom Generalne skupštine Interpola raspravljati o prijemu Kosova u Interpolu, dodaje predsednik.

I parlament u Prištini raspravljaće zatim o ograničavanju delokruga rada svoje delegacije posle čega se, kaže predsednik, postavlja pitanje koji je smisao dijaloga.

"Albanci su potpuno ujedinjeni, sve njihove partije su ujedinjenje. Ne tražim da se partije u Srbiji ujedinjuju, niti bih ja to voleo, ali je potrebno jedinstvo naroda i biće nam potrebna snaga naroda više nego ikada jer ćemo se svim ovim merama suprotstaviti u skladu sa našim malim mogućnostima borićemo se za interese srpskog naroda", poručio je predsednik.

"Na Kosovu investicije od 50 miliona evra" 

Predsednik je na konferenciji rekao da će za godinu i po na Kosovu i Metohiji biti uloženo više od šest milijardi dinara.

"To je 50 miliona evra dodatnih investicija za naše ljude i za podsticanje početka rada određenih fabrika na severu KiM i izgradnju velelepnog kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici i bolnice u Gračanici", istakao je predsednik nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM.

Biće uloženo i u hladnjače, poljoprivredu, a od mesta Banjska praviće se turistički centar, rekao je predsednik.

Takođe, ulagaće se i u infrastrukturu, puteve, vodovode i univerzitet na Kosovu i Metohiji.

Komentara: 1


#   EPS   Aleksandar Vučić   Kosovo i Metohija   investicije   Albanci   Kosovska Mitrovica   Elektromreže   Gazivode jezero
@EPSsnabdevanje @avucic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Jovan, 30.10.2018.:
    kako to da tek sada saznajemo za vase "dogovore" sa albancima o elektromrezi? Zasto krijete sta ste sce "dogovorili " u Briselu. ASran vas bilo, nemojte nama da kukate vise preko vasih medija!


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima