Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарка обишла пацијенте хоспитализоване у УКЦ Ниш након акцидента код Пирота - здравствени систем правовремено одреаговао

rssBookmark and Share

Ниш 26.12.2022. Јужна Србија Инфо

Министарка здравља проф.др Даница Грујичић обишла је пацијенте који су хоспитализовани у Универзитеском клиничком центру у Нишу и Општој болници у Пироту након акцидента у Пироту када је дошло до цурења амонијака. У Универзитетском клиничком центру Ниш , министарку је дочекао генерални директор ове здравствене установе проф.др Зоран Перишић и руководство.

Након обиласка свих пацијената који су задржани на болничко лечење у УКЦ Ниш и након разговора са сваким од њих, министарка здравља проф.др Даница Грујичић истакла је да је поносна на здравствени систем који је правовремено одреаговао.

„Мислим да је државно здравство још једном показало да се без њега не може и да је права организација оно што је квалитет посебно државног сектора у оваквим ванредним ситуацијама. Велика захвалност људима из кризног штаба, мојим колегама у Нишу и Пироту, медицинским сестрама,Хитној помоћи Пирота и Ниша. Мислим да су сви били на висини задатка и ја им се на томе захваљујем. Какве ће бити хроничне последице код људи који су удисали ваздух након акцидента то ћемо тек видети у наредном периоду. Они морају бити под медицинском контролом ,а ја се надам да неће бити никаквих трајнијих здравствених проблема“, рекла је проф.др Грујичић.

У УКЦ Ниш, хоспитализовано је укупно шест одраслих пацијената и троје деце. Сви пацијенти су стабилних виталних параметара и сви су ван животне опасности.

„Сви пацијенти су под непрекидним мониторингом и тако ће бити све док има потребе за тим. Још једном смо показали да смо спремни да одреагујемо у свакој кризној ситуацији. Јуче су сви запослени у нашој установи, лекари свих специјалности били приправни, реаговали заједно и брзо и сви пацијенти су збринути на најбољи могући начин. Очекујем да ће сви пацијенти пре празника бити отпуштени с болничког лечења“ , истакао је директор Универзитеског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић.

На основу данашњег извештаја у свим водоводима је уредна вредност амонијака и свих осталих токсичних материја у води. Очекују се и извештаји надлежних служби, Института за јавно здравље Батут као и Института за јавно здравље у Нишу.

Коментара: 0


#   Ниш   Зоран Перишић   воз   Министарство здравља   Станичење   Др Даница Грујичић   амонијак   Универзитетски клинички центар ниш
@ProfdrPerisic @DanaGrujicic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима