Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Хитна помоћ би могла да се измести из оквира Клиничког центра

rssBookmark and Share

Ниш 15.03.2024. Јужна Србија Инфо

Директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Ниш, професор др Зоран Перишић, најавио је данас потенцијално измештање зграде Хитне помоћи из садашње локације у склопу клиничког здравства. Ова вест долази као део ширих планова реорганизације здравствених услуга у Нишу, које је представио др Перишић.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Према речима директора Перишића, логично је размотрити могућност измештања Хитне помоћи из непосредне близине Клиничког центра, што би омогућило бољу организацију и ефикасније пружање медицинске помоћи. Планови о преуређењу простора већ су у фази разматрања у Министарству здравља.

"Поред евентуалног измештања Хитне помоћи, у плану је и изградња нове зграде Гинекологије и Дечијих клиника на локацији новог Клиничког центра, за шта су већ добијене грађевинске дозволе. Такође, разматра се могућност изградње нове зграде Онкологије и Поликлинике у окружењу Клиничког центра", додао је Перишић.

Директор Перишић истакао је и напоре УКЦ Ниш да унапреди услове лечења, истичући да су недавно спроведене поправке и набавке опреме из сопствених средстава. Ове активности, укључујући поправку хладњака на Дечијој хирургији и лифта на нефрологији, део су ширег плана унапређења здравствених услуга у Нишу.

Промене у организацији здравствених установа у Нишу имају за циљ осигуравање боље неге и лечења пацијената у складу са највишим стандардима.

Док се чека коначна одлука о измештању Хитне помоћи, грађани Ниша могу очекивати даље унапређење здравствених услуга у региону.

 

 

 


#   Ниш   Хитна помоћ   Зоран Перишић   Министарство здравља   Универзитетски клинички центар ниш
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима